Hava Durumu

LÖSEV’in çağrısına ses verdiler

LÖSEV 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nda lösemi hastalığı ile mücadele eden çocuklara destek vermek isteyen sembol binalar Türkiye’nin dört bir yanında binalarını turuncu ışıklarla aydınlatmaya dün gece itibarıyla başladı. Sosyal sorumluk sahibi kurumlar lösemili çocukların hayallerine giden yolu turuncu ışıklarla aydınlatıyorlar…

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2021 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2021 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
LÖSEV’in çağrısına ses verdiler

Lösemiye karşı farkındalık oluşturmak adına bu yıl “Maskemi Atarım. Hayalime Koşarım” mesajı ile tüm Türkiye’de etkinliklere eş zamanlı olarak başladı.
Her Şey Bir Çocuğun Hayali ile Başladı; Bundan tam 24 yıl önce tedavi gördüğü hastane odasından haftalarca dışarıya çıkamayan lösemili çocuklar Şirin Babaları Dr. Üstün EZER’den odalarına bir televizyon istedi. Ancak hastane yönetimi bu isteği geri çevirince Dr. Üstün EZER ve arkadaşları LÖSEV’i kurarak çocukları hayallerine kavuşturdu. 8 Kasım 1998’de kurulan LÖSEV,  kuruluş gününü 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası olarak lösemili çocuklara ve ailelerine armağan etti.

Bu yıl da “Maskemi Atarım Hayalime Koşarım” mesajı ile farkındalık yaratmayı hedefleyen LÖSEV -Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı hafta boyunca tüm Türkiye’de birbirinden farklı etkinliklerle, çocukluk çağı kanserleri içinde en sık görülen lösemiye dikkat çekmeye devam edecek. Haftanın ve löseminin rengi olan TURUNCU RENGİ ve birçok farklı etkinlik ile tedavisi süren çocuklara umut aşılanırken, lösemiyle mücadelede bireylere ve topluma düşen görevler vurgulanacak.

TURUNCU ışıklarla hayallere giden yolu aydınlatıyoruz

Türkiye genelinde kurumsal sosyal sorumluluk sahibi birçok kurum ve kuruluş 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasında gece bina aydınlatmalarını turuncu yaparak haftaya ve çocuklara destek veriyorlar.  Ülke genelinde tarihi anıtlardan modern yapılara, kamu kuruluşlarından özel kuruluşlara dek köprü, gökdelen, anıt, yüzlerce noktada turuncu ışıklarını 1 Kasım itibarıyla yakmaya başlayan binalar sosyal medya hesaplarından #lösemili1çocuğunhayali ve #lösev1998 etiketleriyle haftaya destek veriyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.