Hava Durumu

Özbekistan Bursa F. Konsolosu Ali Baklan’a Avrasya Hizmet Ödülü

Özbekistan Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan, EkoAvrasya tarafından Avrasya Hizmet Ödülü’ne layık görüldü. Baklan’a ödülünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2021 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2021 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Özbekistan Bursa F. Konsolosu Ali Baklan’a Avrasya Hizmet Ödülü

Avrasya Ekonomik İlişkileri Derneği (EkoAvrasya) tarafından, Türkiye ile Avrasya ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kişileri ödüllendirmek amacıyla düzenlenen ve Ankara’da Resim Heykel Müzesi Tarihi Türk Ocağı Salonu’nda gerçekleştirilen Avrasya Hizmet Ödülleri Törenine,  KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Ankara Valisi Vasip Şahin ile TBMM Türkiye-Özbekistan Dostluk Grubu Başkanı ve Bursa Milletvekili Osman Mesten’in yanı sıra milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, akademisyenler ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Ödülünü aldıktan sonra kısa bir konuşma yapan Özbekistan Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan, “Türkiye ile Özbekistan arasındaki iyi niyet ve kardeşlik ortamının pekiştirilmesine yönelik çalışmalarımdan dolayı ödüllendirilmekten büyük bir mutluluk ve gurur duydum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanımız sayın Ersin Tatar tarafından verilen ödül, bu alandaki çalışmalarımızı daha da ileri aşamalara götürmemize vesile olacaktır. Bu vesile ile Avrasya ülkeleri ile Türkiye arasındaki ilişkilere katkı sunmak üzere önemli çalışmalara imza atan EkoAvrasya’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Özbekistan’ın Bursa Fahri Konsolosluğu görevini sürdüren Ali Baklan’ın Özbekistan’da tarım alanında üretimleri de bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.