Hava Durumu

Özlem: “Yarın seçim olsa biz hazırız ancak sizin aceleniz nedir?”

Bal-Göç Genel Başkan Adayı Doç. Dr. Kader Özlem, Adalet Meydanında adeta miting coşkusuyla hemşehrileriyle buluştu. Kayyum tarafından belirlenen kongre tarihini de eleştiren Özlem, “Süremiz varken, okulların kapandığı bir dönemde, Kurban Bayramının hemen öncesinde nedir bu acelemiz? Yarın seçim olsa da biz hazırız, ancak sizin bu 3 Temmuz aceleniz nedir?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2022 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2022 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Özlem: “Yarın seçim olsa biz hazırız ancak sizin aceleniz nedir?”

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, kayyum heyetinin, dernek başkan adayları ve üyelerin çoğunluğunun “sonbaharda geniş katılımlı kongre yapalım” çağrısını yok sayarak aldığı tartışmalı kongre kararı ile 3 Temmuz Pazar günü sandığa gidecek. Kayyumun kararına itirazını basın açıklamasıyla duyuran Doç. Dr. Kader Özlem ve Bal-Göç’te Yenilik ve Değişim Hareketi sahaya inen ilk ekip oldu ve Adalet Meydanında miting coşkusuyla geniş katılımlı bir programa imza attı. Etkinliğe çevre mahallerin muhtarlarının tamamı katıldılar.

“YARIN SEÇİM OLSA BİZ HAZIRIZ ANCAK SİZİN ACELENİZ NEDİR?”

Adaylığının ilk gününden beri “Biz bir taban hareketiyiz ve ben nerede bir Balkan Göçmeni ve Bal-Göç’lü varsa orada olacağım” iddiasını sürdüren Özlem, Bal-Göç’te Yenilik ve Değişim Hareketi Ekibi ile 23 Haziran akşamı Adalet Meydanında üyeleri ve hemşehrileriyle buluştu. Bal-Göç’e atanan kayyumun görev süresine dair 30 Haziran’da görülecek dava sonucunu beklemeden kongre kararı almasını eleştiren Özlem, şunları söyledi: “Seçimi yapabilmek için daha süremiz varken, okulların kapandığı bir dönemde, Kurban Bayramının hemen öncesinde nedir bu aceleniz? Neden 3 Temmuz tarihine kongreyi sıkıştırmak istiyorsunuz? Bize de sordular, kayyum ile görüştük. Hatta dedik ki; Eylül ayında, insanımızın bir araya geldiği dönemde yapalım. Bir de baktık ki 3 Temmuz’u ilan etmişler. Bizim açımızdan yine problem yok. Yarın seçim olsa da biz hazırız, ancak sizin bu 3 Temmuz aceleniz nedir?”

“BALKAN GÖÇMENLERİ YENİLİK VE DEĞİŞİM İSTİYOR”

Özlem, yaptığı konulmada şunları söyledi: “3 Temmuz’da kongremiz gerçekleştirilecek. Hemşehrilerimizin yaşadığı Bursa'da adım atmadık yer bırakmadık. Bursa'daki Balkan göçmenleri yenilik ve değişim istiyor. Projelerimizi anlattık insanımıza. Bölünen ve parçalanan değil, bütünleşmiş bir BAL-GÖÇ vizyonu ortaya koyduk. Proje üreten bir BAL-GÖÇ vizyonumuzu ortaya koyduk. Kendi köyünün ötesine geçmeyenler Balkanlara hitap edemez. Yerinde sayan değil, insanıyla bütünleşen bir BAL-GÖÇ hedefliyoruz.”

ÖZLEM’DEN ADAYLARA ÇAĞRI: “BUYRUN GELİN, REFORMLARI YAPALIM”

Bal-Göç’ün mahkemelerde dosyası olmasından dolayı üzüntü duyduğunu kongreye giden süreç boyunca dile getiren Özlem, genel başkan adaylarına seçim öncesi şu sözlerle seslendi: “Muhacir olarak geldiğimiz anavatanımızda örnek vatandaşlar olduk. Takdir edildik, örnek gösterildik. Şimdi ne haldeyiz peki? Acaba kongrelerini yapabilecekler mi diye tartışıldığı bir noktadayız. Tünelden önceki son çıkışta bütün adaylara çağrıda bulunuyorum. Buyurun gelin, reformları yapalım, yenilikleri harekete geçirelim. Bir araya gelip aklı selimi inşa etmek zorundayız. Bunu yapmazlarsa bizler göçmenlerin sesi olarak yeniliği ve değişimi gerçekleştirmeye hazırız.”

Özlem’in duygusal anları: “Sen göçmenlerin Kader’isin”

Adalet Meyda’nındaki buluşma, Mehter Takımının gösterisi ile başladı ve kalabalık katılımla adeta miting coşkusuyla gerçekleşti. Hemşehrileriyle tek tek sohbet etmeye çalışan Özlem, elini öptüğü göçmen annelerin “Sen Göçmenlerin Kader’isin. Maşallah sana. Yolun açık olsun” dualarıyla duygusal anlar yaşadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.