Hava Durumu

Sigara ve Şarap Fiyatlarına Dev Zam!

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya üzerinden bir şarap grubuna yüzde 20 zam yapıldığını duyurdu. Bu zam sonucunda, grubun en ekonomik şarabı 275 TL'ye çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2024 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 11:27
Kaynak: Gamze DOĞAN
https://www.gazetebursa.com.tr/
Sigara ve Şarap Fiyatlarına Dev Zam!

Dündar'ın açıklamasının ardından dikkatler Temmuz ayındaki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışına çevrildi. Temmuz'da sigara ve alkollü içkiler için geçerli olan ÖTV'de yüzde 20'lik bir artış bekleniyor. Bu artışla birlikte en ucuz sigara fiyatı 66 TL'ye yükselecek ve tüm sigara markalarında 15 TL'ye varan artışlar yaşanacak.

Türkiye'de ekonomi yönetiminin uyguladığı vergi politikaları nedeniyle sigara ve alkollü içkilerde sürekli zam trendi devam ediyor. Temmuz ayında yaşanacak bu yeni zam, vatandaşların sigara ve alkollü içkiler için daha fazla ödeme yapmasına neden olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.