Hava Durumu

Göçmenler sorunu

Yazının Giriş Tarihi: 12.08.2021 00:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.08.2021 00:22

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan tüm vatandaşların zaten çok önemli sorunları varken, var olan sorunlara yönelik herhangi bir çözümler gelişmemişken, yangınlar, göçmenler, ekonomik krizin büyümesi, devlet kurumlarına ilişkin gusülsüz uygulamaların gerçekleşmiş olmasının iddiaları, kadın cinayetlerinin anlamsız boyutlara ulaşması, iktidar ve muhalefet geriliminden vatandaşların doğrudan etkileniyor olması gibi birçok sorun daha eklenmiştir.

En problemli sorun olarak bugün gündemi meşgul eden Somaliye yapılan 30 milyon dolarlık yardım, orman yangınlarının nedenleri – sonuçları ve göçmenlerin hangi şartlarda nasıl ülkeye giriyor olmalı bugünün en büyük sorunlarıdır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına dert olmuş yaşanan sorunlara meclis tarafından kapsamlı bir cevap verilmelidir. Meclis tarafından dememin nedeni ise kutuplaşmanın önüne geçilmiş cevap olması gerektiğini düşünmem nedeniyledir.

Çünkü vatandaşın artık kutuplaşmamış ve her görüşün ihtimal edeceği şekilde bir girişim olmalıdır. Çünkü sokaklar her zamankinden daha fazla birbirine gergin sözcükler sarf eden insanlarla dolu olduğunu ifade etmek gerekmektedir.

Orman yangınları ve beraberindeki göçmenlerin sınırlarıusulsüz yollarla aşarak gelmeleri toplumda ciddi bölünmeleri neden olmuştur. Bu bölünmeler dahilinde vatandaş birbirinden her zamankinden daha fazla uzaklaşıp birbirini incitecek şekilde davranmaktadır.

Afganların göçleri ile İstanbul başta çeşitli illerde sergiledikleri davranışlar, insan kaçakçılığından kadın cinayetlerine kadar gerçekleştirilmiş vahşi olaylar neticesinde İktidarın göçmen uygulamasına yönelik ciddi büyük eleştiriler hem iktidar yanlıları hem de muhalefet yanlıları tarafından yapılmaktadır. Bu eleştiriler artık şiddet boyutuna ulaştığı da görüldüğü birçok olay gerçekleşmektedir.

İşte o nedenle iktidar ve muhalefetin yer aldığı mecliste yaşanan sorunlara ilişkin ortak açıklamalar yapmak gerekmektedir. Bu açıklamalar toplumsal uzlaşmayı güçlendirecek, toplumsal yaşamı iyileştirecektir

Turist olarak ülkemize gelen bazı arkadaşlarımla görüştüğümde çeşitli tacizlere uğradıklarını tacizi yapan kişilerin ise Afgan uyruklu olduklarını söylemektedirler. Tabii tacizler konusunda bizzat İstanbul’da İzmir’de ve Antalya’da yaşamış arkadaşlarımın olduğunu da söylemek burada doğru olacaktır. Hatta bazı arkadaşlarım saat 9.30 dan sonra dışarıya çıkmanın tehlikeli olduğunu söylemektedir.

Olaylar gösteriyor ki göçmenlerin yarattığı problemler neticesinde ülkemiz daha çok kutuplaşmaya gitmiştir. Kutuplaşmanın önüne geçmek için mevcut sorunlar başta olmak üzere tüm sorunlara yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisinden açıklama yapması gerekmektedir.

İşte o zaman bir nebze vatandaş durulmuş ve bir o kadar sorunlara beraber çözüm geliştirmeye başlamış olacaklardır.Her geçen gün artan sorunlara çözüm bulmak için kutuplaşmayı göçmenler üzerinden yapmak gerekmektedir. 

Herkesin tartışmasız bu açıklamalara ihtiyacı vardır. Nihayetinde geçmişte bu tarzda birçok açıklamayı Türkiye Büyük Millet Meclisi yapmıştır.

İktidar ve muhalefet bugün göçmenler üzerinden bir araya gelmek için fırsat kollamaları gerekmekte ve Türk Milleti açıklama beklemektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.