Bacari Bistro, Özlüce’de Açıldı

Çocukluk hayalini gerçeğe dönüştüren genç girişimci Berkay Dizdar, Özlüce’de hizmete açtığı Bacari Bistro ile Ege ve Akdeniz lezzetlerini Bursalıların damak zevkine sunuyor.

Bacari Bistro, Özlüce’de Açıldı

Çocukluk hayali olan restoran işletmeciliğini, 2021 yılbaşı gecesinde gerçeğe dönüştüren girişimci Berkay Dizdar, Özlüce’de açtığı Bacari Bistro Restaurant ile Ege ve Akdeniz esintisini aperatif lezzetler, tadım menüleri ve butik içeceklerle Bursalılara sunuyor. Özlüce’de 2021 yılı ilk günü itibari ile pandemi koşullarında paket servis olarak hizmete açılan Bacari Bistro, normalleşmenin ardından Bursalıların gözdesi oldu. Ege ve Akdeniz mutfağını, yerli ürünlerin kullanımı ile yeniden yorumlayan Girişimci Berkay Dizdar, yeni nesil menülerle konuklarını mest ediyor.

“Daha ilkokul öğrencisiyken, okulda kendi tarifimle kek yapıp, annemin tarif defterine eklemiştim. O kekle beraber mutfağa olan aşkım da kabardı” diyen Bacari Bistro işletme sahibi Berkay Dizdar, aile büyüklerinden gelen yemek yapma sevgisinin kendisinde de olduğunu ve özel tarifler çıkarmayı her zaman çok sevdiğini söyledi. Dizdar, “Babaannemden Balkan mutfağını, anneannemden Osmanlı mutfağını öğrendim. Şimdi de Ege ve Akdeniz mutfağı üzerine yoğunlaşıyorum. Aslında geleneksel tariflerimizi yeni nesil dokunuşlarla bambaşka lezzetlere dönüştürüyorum” dedi.

LİMONLAR ÇEŞME’DEN, ENGİNARLAR URLA’DAN…

Ürünlerin tazeliğine ve yerli olmasına ayrıca önem verdiklerinden bahseden Berkay Dizdar, 4 mevsime özel menü oluşturduklarını ifade etti. Dizdar, “Ürünlerimi taze ve yerinden temin ediyorum. Yeşillikleri Gürsu’da bir çiftçiden, peynirleri Balıkesir’de bir üreticiden, limonu Çeşme’den, enginarı Urla’dan getiriyorum. Alkollü ve alkolsüz içecek menümüzü de, ev yapımı tarifler ile üretim yapan yerli markaların ürünlerinden oluşturuyoruz. Butik ve yöresel üreticiyi desteklemeye özen gösteriyorum” şeklinde konuştu. Öte yandan, ekmekleri de özel tarifleri ile kendi mutfaklarında pişirdiklerini söyleyen Dizdar, fesleğenli, bezelyeli, balkabaklı, şaraplı ekmeklerimizi hem restoran içinde müşterilerimize ikram ediyor hem de satışını gerçekleştiriyoruz” bilgisini verdi.

“HERKESİN BİLDİĞİ AMA BİR ARAYA GETİRMEKTEN

ÇEKİNDİĞİ LEZZET UYUMLARINI KEŞFEDİYORUZ”

Bursa’da mutfak sektörünün ağırlıklı kebap, kendin pişir-ye ve balık kültürü ile öne çıktığına vurgu yapan Berkay Dizdar, “Bursalıların da bu sebeple yeni tatlara ön yargılı olduğunu gözlemliyorum. Bacari Bistro’da, aslında herkesin bildiği ama bir araya getirmekten çekindiği lezzet uyumlarını keşfediyoruz. Tatlı-acı, tatlı-ekşi, acı-ekşi tatları aynı tabakta eşsiz bir lezzetle sunabiliyoruz. Bursa’da bu konseptte mutfağa sahip başka bir restoran yok. Ancak Bursa’da gastronomi açısından zengin daha fazla mutfağın olmasının, sektörde tatlı bir rekabet yaratacağı kanısındayım” dedi. Yemek yemek için seyahat etme kültürünün Türkiye’de son birkaç yıldır gelişmeye başladığından da bahseden Dizdar, Bursa gastronomisinin zenginliğine dikkati çekti.

Öte yandan ‘tadım alanı’ ve ‘keyif alanı’ olarak da hizmet verdiklerini belirten Dizdar, müşterilerinin yemeğini yedikten sonra da keyifli vakit geçirebilecekleri, sohbet edebilecekleri bir işletme olduklarını söyledi. Dizdar; genç, dinamik, meraklı ve kadın ağırlıklı bir ekiple hizmet verdiklerinin de bilgisini verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner51

banner60

banner37

banner36