Hava Durumu

Bursa’da ücretsiz yemek uygulaması başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için sosyal politikalarla öğrencileri desteklemeye devam ediyor. 2022-2023 eğitim öğretim döneminin ikinci yarıyılının başlayacağı 6 Şubat tarihi itibarıyla Türkiye’de 5 milyon öğrenci için kademeli olarak hayata geçirilecek ücretsiz yemek uygulamasına ilişkin hazırlıklar tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2023 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2023 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa’da ücretsiz yemek uygulaması başlıyor

Ücretsiz yemek uygulamasının usul ve esaslarının yer aldığı “Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu” uygulanmak üzere illere gönderildi. Resmî okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden tüm okul öncesi eğitim kurumlarındaki çocuklara haftanın beş günü, günlük bir öğün beslenme verilmesi uygulaması 6 Şubat itibarıyla başlıyor. Uygulama ile 81 ildeki tüm anaokulu ve ana sınıfındaki öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti sağlanacak.

Bursa’da 6 Şubat itibarıyla başlayacak olan ücretsiz yemek uygulamasına ilişkin hazırlıkların tamamlandığını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, “6 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak olan okul öncesindeki tüm çocuklarımıza beslenme hizmeti verilmesi konusunda hazırlıklarımız il millî eğitim müdürlüğümüz, ilçe millî eğitim müdürlüklerimiz ve okul müdürlüklerimiz tarafından titizlikle yürütülüyor. Okul mutfağında yemek hazırlayacak anaokulları ile bünyesinde ana sınıfı bulunan okul ve kurumlarımızın dışında kendi mutfağında yemek hazırlanması mümkün olmayan okullarımız için meslek liselerimiz tarafından yemekler hazırlanarak ulaştırılacak. Ücretsiz yemek hizmetinin öğrencilerimize sağlanması noktasında başta Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer olmak üzere emeği geçen herkese öğrencilerim adına şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.”

Örnek menüler hazırlandı

Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın mevcut mevzuat ve çalışmaları referans alınarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu” ile günlük enerji ve besin ögelerinin yeterli ve dengeli bir şekilde karşılanabilmesi için çocukların tüketmeleri gereken besinlerin iyi kalitede ve yeterli miktarlarda olmasına dikkat edilecek. Beslenme hizmetleri kapsamında sağlıklı beslenme ilkelerine uygun menüler planlanacak; ihtiyaç duyacakları besin içeriklerinin karşılanması, bunun yanı sıra sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandıracak eğitimlerin verilmesi de sağlanacak.

Okullara diyetisyen desteği

Bakanlık tarafından okul öncesi eğitim kurumları için dengeli beslenme ilkelerine uygun örnek menüler hazırlanarak illere gönderildi. Kendi menülerini yapacak okul; il ve ilçe halk sağlığı merkezlerinden diyetisyen desteği alacak.

Yemek alacak öğrencilerin velilerinden izin alınacak

Okullarda sürecin planlanması, hazırlanması ve uygulanması aşamasında temizlik ve hijyene dikkat edilecek. Ücretsiz beslenme desteği verilecek olan öğrencilerin velilerinden izin belgeleri alınacak. Belgede veliler, öğrencinin beslenmeye bağlı herhangi bir alerjisi veya hassasiyetinin olup olmadığını yazılı olarak beyan edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.