Hava Durumu

Çavuşoğlu, Rusya'yı Yalanladı: Tahliyeler Tamamlanmadı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın duyurduğu 'Tahliyeler tamamlandı' bilgisini yalanlayarak "Tahliyeler henüz tamamlanmadı. Halen binlerce insan bekliyor." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2016 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2016 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Çavuşoğlu, Rusya'yı Yalanladı: Tahliyeler Tamamlanmadı
 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halep'teki tahliye sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Sorunun aşılması için az önce İranDışişleri Bakanı Cevad Zarif'le görüştüm." dedi. Öte yandan Çavuşoğlu, Rusya'nın duyurduğu 'Tahliyeler tamamlandı' bilgisini de yalanlayarak 'Tahliyeler henüz tamamlanmadı. Halen binlerce insan tahliye olmayı bekliyor.' dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Halep'te son gelişmeleri başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere takip ediyoruz. Burada sıkışan insanların kurtarılmasıyla ilgili çalışmalar var. Aksayan durumlar da oluyor. Türkiyeolarak Suriye'de ateşkesi, barışı ve siyasi çözümü önerdik. Çok önemli çabalar sarf ettik.

"ACİLEN İHTİYAÇ VAR"

Muhalefete de her zaman en iyi çözümün siyasi çözüm olduğunu ve Cenevre'deki müzakerelere katılmaları gerektiğini söyledik. Muhalefet de her seferinde Cenevre'de sonuç alınmasa da görüşmelere katıldılar. Suriye'de şu anda da bir siyasi geçiş sürecine acilen ihtiyaç var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.