Hava Durumu

Çelik, AB’ye Türkiye’ye verdiği sözü hatırlattı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Brüksel’de başlayan AB liderleri zirvesine yönelik önemli mesajlar verdi. AB’nin mülteci sözleşmesiyle müzakereleri genişletme güvencesi verdiğini belirten Çelik, “Fasıllar açılmaz kararı çıkarsa, sözleşmeyi Türkiye değil, Avrupa bozmuş olur” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Çelik, AB’ye Türkiye’ye verdiği sözü hatırlattı
 AVRUPA Bakanı ve Başmüzakereci Ömer ÇelikBerlin’de Alman mevkidaşı Devlet Bakanı Michael RothTürk ve Alman iş dünyası ve medya temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Çelik, Alman ve Türk medya temsilcileriyle görüşmesinde Brüksel’deki AB Konseyi zirvesine, AB’yle mülteci sözleşmesine ve Türkiye’nin AB yoluna devam etme kararına yönelik çok net mesajlar verdi. Çelik, Brüksel’de AB liderleri zirvesinde Avusturya’nın müzakereleri dondurma talebini dengelemek için Türkiye’yle fasılların açılmaması kararı çıkarsa, AB’nin mülteci sözleşmesinden vazgeçmiş olacağını söyledi. Mülteci sözleşmesinde AB’nin Türkiye’ye vize serbestisi ve müzakerelerin genişletilerek yeni fasılların açılması sözü verdiğini hatırlatan Bakan Çelik, “Türkiye ile fasıllar açılmayacak kararı çıkarsa, anlaşmayı biz değil, AB bozmuş olur” dedi. 

Bakan Çelik, mülteci sözleşmesi konusunda devamlı Türkiye tarafına düşenlerin hatırlatıldığını ama AB tarafına düşenlerin söz konusu edilmediğini söyledi. Tüm zorluklara rağmen Türkiye’nin AB yolunda ilerlemek istediğini belirten Çelik, “Ben diyorum ki 23 ve 24’üncü fasılları buyurun açalım. Temel haklar konusunu basın ve ifade özgürlüğünü gerçekçi bir zeminde tartışalım” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.