Hava Durumu

Çene sağlığına dev katkı

Bursa Diş Hastanesinde ağız ve çene sağlığı için çok önemli olan tomografi cihazı kullanılmaya başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2016 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2016 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Çene sağlığına dev katkı
 Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bağlı Bursa Ağız ve Diş Hastanesinde bulunan Çene (Dental) tomografi cihazı yıllardır teşhis ve tedavi planlamalarını kolaylaştırıyor.

Cihazla ilgili açıklamalarda bulunan Hastane Yöneticisi Lütfi Çiftçi, “Baş-boyun bölgesini 3 boyutlu ve detaylı görüntülemek için kullanılan Dental Volumetrik Tomografi cihazının, diş ve çene patolojilerinde, dental implant uygulamalarında, çene-yüz travmalarında ayrıntılı inceleme imkânı sağlıyor. İlimizde bulunan özel diş merkezlerinden implant tedavisi öncesi tomografi çekimi için hastanemize sevk ediliyor ve ayda yaklaşık 250-300 hastaya çene tomografi çekimi yapıldığını ” söyledi.

Dt.Çiftçi, “Ülkemizde sayılı merkezlerde bulunan bu cihaz hacimsel 3 boyutlu görüntülerin elde edilmesi; hekimin teşhis ve cerrahi tedavi planlamasını rahat bir şekilde yapmasına yardımcı olur” dedi.

Tomografi çekimlerini yorumlayan Ağız Diş Çene Radyolojisi Hekimi Dr. Dt. Sami Kara ise,  “Çekim sayesinde en net teşhis belirlenerek en uygun tedavi gerçekleştirilir. Hasta kısa sürede ve medikal tomografiye oranla daha az miktarda radyasyona maruz kalır. Cihazımızın görüntü kalitesi ve çözünürlüğü yüksektir. Günümüzde implant planlamada sıklıkla kullanılmakta” olduğunu ifade etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.