Hava Durumu

“Çevremizin ve tabiatın korunması, bizim için kökleri ezelden ebede uzanan bir davadır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Çevremizin ve tabiatın korunması, bizim için kökleri ezelden ebede uzanan bir davadır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2021 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2021 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“Çevremizin ve tabiatın korunması, bizim için kökleri ezelden ebede uzanan bir davadır”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, milletin her seçimde kendilerine verdiği güçlü destekle, millî iradenin yanından, arkasından dolaşarak ülkenin geleceğini karartmaya çalışanların heveslerini kursaklarında bıraktıklarını belirtti.

“HER ALANDA SORUMLULUKLARIMIZIN GEREĞİNİ YERİNE GETİREREK ESER VE HİZMET SİYASETİMİZİN GÜCÜNÜ SERGİLEDİK”

Türkiye’nin hâlen devam eden harekâtlarla, güney sınırlarını güvence altına aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğu Akdeniz’den Libya’ya kadar pek çok hamleyle, ülkemizi sahillerine hapsetme girişimlerine en etkili cevapları vermiştir. Yönetim sistemini değiştirerek tarihinin en önemli reformlarından birini suhuletle hayata geçirmiştir” diye ekledi.  

Geçen yılın Mart ayından bu yana tüm dünyayla birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan salgın sürecinin, bu yoğun dönemi yeni bir seviyeye taşıdığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hamdolsun Türkiye siyasetten güvenliğe, ekonomiden sağlığa kadar uzanan tüm bu sıkıntıların üstesinden gelerek 84 milyon vatandaşının her birinin hakkına, hukukuna, geleceğine sahip çıkmıştır. Biz de milletimizden aldığımız yetkiyle; Demokrasimizin işlerliğini ispatladık. Millî iradenin üstünlüğüne olan inancımızı tekrar tekrar tazeledik. En kapsamlı reformları dahi hayata geçirebilme kabiliyetimizi gösterdik. Bağımsızlığımızdan taviz vermeyeceğimizi cümle âleme ilan ettik. Terörle mücadeledeki samimiyetimizi ortaya koyduk. Halkımızın işini, aşını, hayat standardını koruma hususundaki azmimizi sergiledik. Velhasıl her alanda sorumluluklarımızın gereğini yerine getirerek eser ve hizmet siyasetimizin gücünü sergiledik.”

“MÜSİLAJ MESELESİNE KALICI ÇÖZÜM GETİRME HUSUSUNDAKİ YOL HARİTAMIZI İÇEREN STRATEJİK PLANIMIZI ÜÇ AY İÇERİSİNDE TAMAMLIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çevremizin ve tabiatın korunması, bizim için kökleri ezelden ebede uzanan bir davadır. Parti kürsülerinden yalan ve iftiradan ibaret iddiaları, aksi yöndeki belgeler bilgiler defalarca önlerine konduğu hâlde, ısrarla tekrarlayarak çevrecilik olmaz. Ülkenin ve milletin hayrına her projeyi çevre bahanesiyle engellemeye çalışarak da çevrecilik yapılmaz. Çevrecilik, üstlendikleri görevin gereğini yerine getirmeyenlerin, daha önce başlanan işleri durdurmaları hiç değildir. Türkiye’yi, 81 vilayetinin tamamında olduğu gibi İstanbul’u ve benzer sıkıntıların yaşandığı diğer şehirlerimizi bu tür insafsızlıklara terk etmedik, etmeyeceğiz” dedi.

Marmara’da başlayan ve giderek genişleyen müsilaj sorununu ilk andan itibaren titizlikle takip ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız uzman ekipleriyle hemen harekete geçti. Suyun altından ve üstünden alınan numuneler TÜBİTAK’ta incelenmeye başlandı. Denizdeki gelişmeler mercek altına alınırken karada da tüm atık su ve katı atık tesislerinde denetimler yoğunlaştırıldı. Sayısı 700’ü aşan bilim insanı, kurum temsilcisi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve belediye yetkilisinin iştirakiyle son yılların en geniş katılımlı çalıştayı düzenlendi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önceki gün, Marmara Belediyeler Birliği’nin ev sahipliğinde Kocaeli’de, Marmara çevresindeki yedi ilin vali ve belediye başkanlarıyla birlikte konu enine boyuna ele alındı. Haliç’i, Marmara’yı ve Boğazları koruma konusunda bugüne kadar yaptığımız çalışmaların tecrübesiyle hazırladığımız Marmara Denizi Koruma Eylem Planımızı milletimizle paylaştık. Deniz temizliğine ilişkin genelge de Marmara’daki illerimize gönderildi. Dün, 15 bölgede karadan ve denizden temizlik çalışmaları başladı. Yarın, Yükseköğretim Kurulumuzda, üniversitelerimizin ilgili akademik birimlerinin bu konudaki çalışmalarını değerlendirmek üzere bir toplantı gerçekleştirilecek” açıklamasında bulundu.

Kıyıları bu tehditten korumak için yürütülecek çalışmaların bilimin desteği ve katkısıyla yapılmasının önemli olduğuna inandıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplantı sonrası bu bilim insanlarımızla Külliyede bir araya gelecek ve kendilerinden bilgi alacağız. Marmara Denizi’nin tamamını koruma alanı ilan ederek atık su arıtma sistemlerimizi en ileri teknolojiye taşıyarak ve gereken diğer tüm adımları atarak Marmara’yı temizleyeceğiz. Müsilaj meselesine kalıcı çözüm getirme hususundaki yol haritamızı içeren Stratejik Planımızı da üç ay içerisinde tamamlıyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.