Hava Durumu

Erdoğan: AKM'nin Önünde Trafik Olmayacak, Taksim Yayalaştırılacak

Yeni AKM projesinin tanıtım lansmanında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Proje 2019'da bitecek. AKM'nin önünden araç trafiği olmayacak. Yayalaştırılmış bir Taksim Meydanı göreceksiniz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2017 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2017 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Erdoğan: AKM'nin Önünde Trafik Olmayacak, Taksim Yayalaştırılacak
 Yıkılarak opera binasına dönüştürülecek olan  İstanbul  Atatürk Kültür Merkezi'nin ( AKM) proje tanıtım lansmanı, bugün  Haliç Kongre Merkezinde yapıldı. Lansmana katılan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Proje 2019'da bitecek.  AKM'nin önünden araç trafiği olmayacak. Yayalaştırılmış bir  Taksim Meydanı göreceksiniz" dedi.


Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"2019'UN İLK ÇEYREĞİNDE TAMAMLANACAK"

Atatürk Kültür Merkezi Projesi tanıtım toplantısının, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bakanlığımızdan, belediyemize ve mimarlarımıza kadar bu projenin ortaya çıkmasında emeği geçen herkesi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. İnşallah az önce de değerli mimarımızın da ifade ettiği gibi 2019'un ilk çeyreğinde, nasip olursa tamamlanıp hizmete girdiğinde  Atatürk Kültür Merkezi, İstanbulumuz için gerçekten yüz akı, gerçekten sembol bir mekan haline gelecektir.

Açılışının üzerinden bir yıl geçtikten sonra yangın felaketi sebebeyle kapılarını kapatmak zorunda kalmıştır. 1977'nin ardından depreme dayanıksız olduğunun ortaya çıkmasına kadar verdiği hizmetler önemlidir. İncelemeler bu binanın artık kullanılamayacağını göstermiştir.


"ÜLKEMİZİN KAYBETTİĞİ YILLARIN HESABINI KİM VERECEK?"

15 yıl önce başlaması gereken bir işe bugün başlanıyor.  AKM'yi çoktan bitirmiş, milletin hizmetine sunmuş olmalıydık. Ülkemizin kaybettiği yılların hesabını kim verecek.

İstanbul'da inşa etiğimiz yeni havalimanı ve diğer büyük projeleri engellemek için uğraşan güçle  Suriye ve  Irak'taki operasyonlarımızı sabote etmeye çalışan el de aynıdır.

Biz proje tanıtım töreninde bir arada bulunduğumuz  AKM'nin yeniden inşası konusunda da sabırlı bir duruş sergiledik. Hedeflerimizden de taviz vermeden işte bugüne geldik. Daha işlevsel bir şekilde inşa edilecek yeni  Atatürk Kültür Merkezi'nden en çok sabote etmek için uğraşanların yararlanacağını da biliyorum. Onların yanlış yolda gidiyor olmaları bizi doğru işler yapmakta alıkoyamadı.


"ADIM ADIM TAKİP EDECEĞİZ"

AKM inşallah 2019 ilk çeyreğinde, Murat Bey'den sözünü aldım, bitireceğiz. Zaten mermerlerine varıncaya kadar her şeyleri sundular. Beraberce bakanımla birlikte şu uygundur, şu değildir, hazırlıklarını yaptık. Adım adım bunları takip edeceğiz. İşimize sahip çıkmazsak bunun sonucunu yakalamak da mümkün değildir. Bu olmazsa olmaz bir süreç.


"AKM'NİN ÖNÜNDE ARAÇ TRAFİĞİNİ GÖRMEYECEKSİNİZ"

Taksim Meydanı'nda inşallah araçları da görmeyeceğiz. Gümüşsuyu'ndan yerin altından Taşkışla'ya doğru devam edecek.  AKM'nin önünden araç trafiğini görmeyeceksiniz. Yayalaştırılmış bir  Taksim Meydanı'nı göreceksiniz. 2500 kişi içeride programları izleyecek ama bunun dışında da, dışarıda dev ekrandan halkımız meydanda çimlerin üzerinde, banklar üzerinden veya ayakta orayı izleme imkanı bulacak. Dünyada gelişmiş ülkeler meydanları ile anılır. Hepsinin kendilerine has meydanları vardır, bizim maalesef bu tür meydanlarımız hep yok oldu.


"ANKARA'DA DA ADIMLAR ATACAĞIZ"

Yeni bazı adımlar Ankaramızda da atacağız. Orada da yine bu tür meydanlarımıza kavuşacağız. Bunlar aynı zamanda örnek hale gelecektir. Bunu kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Proje üretemeyenlerin milleti hedef alan tavırları ise içinde bulundukları çaresizliğin ifadesidir. Çalışsalar, terleseler, dirsek çürütseler bütün sorunlar çözülecek.

Türkiye taklit seviyesinin bile gerisinde bir kültür üretimine mahkum edilmiştir. Bugün biz de muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini isabetli buluyor ve ona sahip çıkıyoruz.


Projenin ilk  AKM'nin tasarımcısı olan Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu Murat Tabanlıoğlu tarafından yapılacak olması tarihten güç alınarak yüründüğünün ifadesidir.

Burada tüm halkımızın, milletin gelip programları izlediği bir yer olacak."



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.