Hava Durumu

Erken teşhis hayat kurtarır

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali’nde gerçekleştirilen sağlık seminerleri devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2016 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2016 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Erken teşhis hayat kurtarır
  Bursa Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali’nde gerçekleştirilen sağlık seminerleri devam ediyor. Seminerin konuğu Hayat Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Nazmiye Şentürk, rahim ağzı kanseri hakkında bilgi verdi ve erken teşhisle kanserin kontrol altına alınabileceğini söyledi.

Hayat Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Nazmiye Şentürk, ‘Hanımlar Lokali’nde gerçekleştirilen seminerde, kanser tarama yöntemleri ile ilgili bilgiler verdi. Şentürk, rahim ağzı kanserinin diğer kanser türlerine göre teşhis edilmesinin daha kolay olduğunu, bu nedenle de erken tedavi edilebildiğini vurgulayarak, “Rahim ağzı kanseri, en önemli toplum sağlığı probleminden biridir. Kadınlarda en fazla meme kanseri, ikinci olarak da rahim ağzı kanseri görülüyor. Bu hastalık nedeniyle dünyada her yıl, 2 dakikada bir kadın ölüyor. Eğer erken evrede teşhis konulursa tedavisi daha kolay oluyor. Bu nedenle 18 yaş üzerindeki bütün evli bayanların her yıl tarama yaptırması gerekmektedir” diye konuştu.
Programda, seminere katılan tüm kadınlara ücretsiz smear testi yaptırma imkanı verilirken, çekilişle de 5 kişiye check-up hediye edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.