Hava Durumu

HALEP YANIYOR

Halep’te Rejim Güçleri’nin, masum sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda yüzlerce insan hayatını kaybetmişti. Ateşkesin ilan edilmesiyle birlikte, bölgeye ambulanslar sevk edildi. Ancak; ateşkesin askıya alındığının açıklanmasıyla birlikte, bölgede sivillerin tahliyeleri konusunda sorun yaşanmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
HALEP YANIYOR
 Halep’te sağlanan ateşkesin ardından yaralıları taşıyan konvoy, saldırının ardından yeniden Halep’in batısına doğru harekete geçmişti. Otobüslerden oluşan ilk konvoy, kentin batısına ulaştı. Önce yaralıları taşıyan ambulanslar ardından da yeşil otobüsler Halep’in En Sukari bölgesine vardı. Öte yandan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ilk olarak yaralıları alacaklarını bildirerek, konvoyu doğu Halep’e 5 kilometre mesafede ambulanslarla beklediklerini ifade etti.

ATEŞKES ASKIYA ALINDI

Halep'te birkaç saat aranın ardından önce ambulanslar, sonra da yeşil otobüsler muhalifleri kentin doğusundan alıyor. İlk etapta bölgeden çıkarılan 200 kadar sivil yaralı, batıda muhaliflerin kontrolü altındaki noktaya ulaştı. Rusya, 5 bin muhalif ve ailelerinin tahliyesi için operasyonun başladığını resmen duyurdu. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı, Halep için ABD ile yapılan ateşkes görüşmelerinin askıya alındığını açıkladı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.