Hava Durumu

Kadına Yönelik Şiddete Dur DE (BE AWARE –FARKINDA OL)

Erasmus Plus kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Tarafından desteklenen Nilüfer Spor Kulübü yasal temsilcisi olduğu 6 Ülkeden 36 katılımcıyla gerçekleşen gençlik değişimi Ana Eylem 1 ‘Be AWARE –Farkında OL’’ projesi Bursa’da gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kadına Yönelik Şiddete Dur DE (BE AWARE –FARKINDA OL)
 Projenin konusu Kadına yönelik şiddeti farkındalığa dikkat çekmek ve bu konuda bilinçlendirme eğitimleri  ve sempozyum gerçekleştirildi. Proje tarihi olarak 22 Kasım- 01 Aralık olarak uygulanan proje tarihinde  25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele haftasında gününde  yaptığı çalışmalarla ön plana çıktı.

Projenin koordinatörlüğünü Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi üstlenmiş ve yerelde Değişen Dünya’da kadın Sempozyumu gerçekleştirildi. Be Aware Projesinin Romanyadan ve Türkiye’den iki eğitmen tarafından gerçekleştirildi. Eğitimenlerinden biri Arad Üniversitesi’nden gelen Doç.Dr. Dana BALASTİMAR eğitmenliğinde etkinlikler yürütüldü ve Proje Atölyesi Genel Koordinatörü Mustafa ASLAN’dı.

Proje Katılımcı ülkeler; Bulgaristan, Litvanya, Sırbistan, Romanya, Slovakya ve Türkiye’den gelen katılımcılarla toplam 36 kişi katıldı.

 

Projenin konusu gereği toplumda kadının güçlenmesi ,kadın girişimciliği ve kadın çalışma hayatı gibi konulara değinirken katılımcı ülkelerin çalışmaları incelendi. İş alanı incelemesi yapılırken Halk eğitimdeki girişimci kadınların çalışmaları ziyaret edildi. Aynı zamanda ülkelerde şiddet ,taviz ve cam tavan gibi konulara  dikkat  çekildi.

Proje kapsamında gerçekleştirilen “Değişen Dünyada Kadın” sempozyumu ile kadın olgusu ele alınırken ilerleyen günlerde kadına yönelik şiddet konusunda Arad Üniversitesi’nden gelen Doç.Dr. Dana BALASTİMAR eğitmenliğinde etkinlikler yürütüldü. Karacabey Ticaret Borsası’nın düzenlediği “Be Aware” paneli ile kadına yönelik şiddet ele alındı. Bunun yanı sıra Bursa’nın güzellikleri, tarihi mekanları ve Türk kültürü de yabancı katılımcılara tanıtılarak kültürel etkileşim sağlandı.

Proje eğitmeni Dana BALASTİMAR kadına yönelik şiddetin temelinin derin zihinsel problemlere dayandığını ve ikili ilişkilerdeki iletişim sorunundan kaynaklandığını dile getirirken proje koordinatörü Mustafa ASLAN kadına yönelik şiddetin dünya genelinde bir sorun olduğunu, bunu değiştirmek için gelecek nesile, çok büyük görevler düştüğünü ve bu konuda elinden geleni yapacağını dile getirdi.  

 

Proje kapsamında Erasmus Plus fırsatları ve Avrupa Vatandaşlık temellerinden bahsedilirken ,Tiyatro ,Flash mob ve kısa film çekildi Şiddete dur diyip ülke genelinde Be aware hastang ile bu konuda  duyarlılığı arttırmayı planlamaktadırlar.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.