Hava Durumu

Kamuda Tasarruf tedbirleri TBMM'de yasalaştı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 11:25
Kaynak: İHA
Kamuda Tasarruf tedbirleri TBMM'de yasalaştı

İşte teklifte yer alan önemli düzenlemeler:

Anayasa Mahkemesinin kararı doğrultusunda, Türk Standartları Enstitüsüne genel bütçeden yapılacak Hazine yardımları, ilgili kanuna ekleniyor.

Karayolları Trafik Kanunu ve Taşıt Satışları
Karayolları Trafik Kanunu'nda tanımlanan taşıt ve iş makinelerinin satışı için Özelleştirme İdaresi Başkanlığına yetki veriliyor. Satışlar açık ihale ve/veya e-ihale yöntemleriyle gerçekleştirilecek.

Damga Vergisi İstisnası
Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile yatırımcılar arasında imzalanan yatırım sözleşmeleri, 1 Temmuz 2024'ten itibaren damga vergisinden muaf tutulacak.

Yükseköğretim Kurumları Kadro Düzenlemeleri
Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen hüküm yeniden düzenleniyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne ve diğer üniversitelere yeni öğretim elemanı kadroları ekleniyor.

BOTAŞ ve TPAO Düzenlemeleri
Doğal Gaz Piyasası Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, BOTAŞ'ın borçları Hazine alacaklarına karşılık mahsup edilecek. BOTAŞ ve TPAO'ya yönelik diğer düzenlemeler de bu kanun teklifi kapsamında ele alınıyor.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Finansmanı
Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin Japonya'dan sağlayacağı dış finansmana Hazine geri ödeme garantisi verilecek.

Kamu Bankalarının Sermaye Yapılarının Güçlendirilmesi
Kamu bankalarının sermaye yapılarının güçlendirilmesi amacıyla, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Piyasa İstikrar ve Denge Alt Fonu'na özel tertip devlet iç borçlanma senedi ihraç edilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.