Hava Durumu

TOPLUM, EĞİTİMDEKİ YOZLAŞMAYI ON YIL SONRA ANLAYACAK

Geçen hafta bir ilköğretim okulunda ellerinde idam ipleri tutan çocukların fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Bu hafta da İstanbul’da bir imam hatip lisesinde tekbir getiren öğrenciler ile Ankara’da bir meslek lisesinde Suriye’deki çatışmaların ve insanlığı katledenler başlığıyla bazı liderlerin fotoğraflarının bulunduğu bir panoya ait görüntüler ortaya çıktı. Konuyu gündeme getiren Halk TV, Ana Haber’de CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil’e görüşlerini sordu. Aynı zamanda TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi olan İrgil, “Eğitimde çok ciddi bir yozlaşmaya gidiliyor. Ama toplum ve aileler bunu bugün değil, 10 yıl, 20 yıl sonra anlayacaklar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2016 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TOPLUM, EĞİTİMDEKİ YOZLAŞMAYI ON YIL SONRA ANLAYACAK
 Toplumun bir kesimi tarafından kan dondurucu ve üzüntü verici görülen bu görüntülerin bir kesim tarafından da normal karşılanmasının daha acı olduğunu ifade eden İrgil, “Bunu yücelten kesimlerin şu tehlikeyi görmesi gerek; dindar ve kindar bir nesil yetiştirebilirsiniz ama bundan zarar görecek yine ilk siz olacaksınız. Libya bunun çok iyi bir örneğiydi; o çocuklar geldi en önce Kaddafi’yi devirdiler” diye konuştu.  

 

İNSANİ AÇIDAN BÜYÜK TEHLİKE!

 

Konuya sadece dini açıdan bakılmamasını da vurgulayan İrgil şöyle devam etti:

“Bu insani açıdan, psikolojik açıdan büyük tehlike! Çocuğa iradesi dışında istismar suçken; bu çocukları iradesi dışında zorla mezarlıklara götürmek, siyasal bilinci oluşmamışken siyasi gösteriler yaptırmak, idam cezasını teşvik eden pozlar verdirmek ve sonra bunları kaydedip internette yayınlamak istismar değil mi? İlle de çocuk istismarı demek için cinsel bir taciz ve tecavüz mü olması gerekiyor? Bu, bir çocuğun aklına ve ruhuna tecavüz değil mi? Sadece cinsellik istismar değildir, çocukların ne söylediğini bilmeden ne amaca hizmet ettiğini bilmeden bu tür görüntülere alet edilmesi de istismardır! Çocukların bu yaşta hiçbir siyasi fikre, anlayışa alet edilmemesi gerekir.”

 

GARİBAN ÇOCUKLAR NE YAPSIN!

 

Asıl sorunun Anadolu’nun fakir, gariban ailelerinin çocuklarını bu girdaptan kurtaramamaları olduğunun da altını çizen İrgil, şunları söyledi: “Para bulabilen çocuğunu özel okula yolluyor, peki ya gariban insanlar. Cemaat fakir öğrencileri ülkenin aleyhine yetiştirdi diye iddia ettiler, şimdi AKP hükümeti fakir, gariban çocukları yönlendirerek dindar ve kindar bir nesil yetiştirme derdinde. Aslında hiçbir fark yok; bugün AKP yüzünden öğretmen ve yöneticiler neredeyse bir siyasi militan ruh hali içinde ve bir üstüne yaranmak için bu tür gösteriler yapıyorlar. Bizim zamanımızda okul köşelerinde sevgi vardı, arkadaşlık vardı.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.