Hava Durumu

“Yangın yerinde gül yetiştireceğiz”

Başbakan Davutoğlu, "Sur’u bu haliyle, teröristlerin yıktığı bu haliyle bırakmayacağız. En güzel şekilde inşa edeceğiz, yangın yerinde Allah'ın izniyle gül yetiştireceğiz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“Yangın yerinde  gül yetiştireceğiz”

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarihi Hasan Paşa Hanı'ndan düzenlenen "Sur Buluşması"nda yaptığı konuşmasına, Diyarbakır'ı, Sur'u, Diyarbakırlıları ve Ulu Cami'yi selamlayarak başladı. Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada, "Silopi'nin ihtiyacı Sur'dan farklı. Cizre'nin ihtiyacı Silopi'den farklı. Her birisi için ayrı ayrı çalışıyoruz. Amacımız çok açıktır. İnsanı, mekanı korumak, zamanın dokusuna uygun bir şekilde hayatı normalleştirmek. En iyi şartları vatandaşlarımıza sağlamak. İnsanı korumayan hiçbir plan, insana hitap etmeyen hiçbir proje hayatta karşılığını bulamaz. Tarihte de yer alamaz." ifadelerini kullandı.

“BRE İNSAFSIZLAR”

"Sur'u insansızlaştırmak istiyorlar, Sur'dan Diyarbakırlıları Mobilbahis çıkarmak istiyorlar, Sur'u kentsel dönüşüm ile yüksek katlı binalarla rant alanı haline getirmek istiyorlar." gibi dedikodular çıkarıldığını aktaran Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi; "Bre insafsızlar, siz bizim yüreğimizdeki Diyarbekir sevgisini, siz bizim zihnimizdeki tarih idrakini bilseydiniz, aynaya bakmaya utanırdınız. Bizim için bunların hepsi kutsal bir emanettir. Açık ve net ilkemizi en önden söylüyorum. Diyarbekirlilerin ve Sur'da yaşayan vatandaşlarımızın rızası hilafına tek bir adım atılmayacaktır. Her şeyi sizlerle konuşarak, sizlerle birlikte yapacağız. Sizinle istişare ederek, konuşarak yapacağız ama Sur'u da bu haliyle, teröristlerin yıktığı, tahrip ettiği bu haliyle de bırakmayacağız. En güzel şekilde inşa edeceğiz, yangın yerinde Allah'ın izniyle gül yetiştireceğiz. En önemli ilkemiz bu. İnsanımızın hayat hakkı, insanımızın huzuru, temel hak ve özgürlükleri söz konusu olduğunda akan sular durur” diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.