Hava Durumu

Yükseköğretime ilişkin en yüksek katılımlı anketin sonuçları açıklandı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), online eğitime ilişkin 207 üniversiteden 1 milyon 255 bin öğrenci ile 27 bin 820 öğretim elemanının katılımı ile anket düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2021 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2021 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yükseköğretime ilişkin en yüksek katılımlı anketin sonuçları açıklandı
 Yükseköğretim Kurulu (YÖK), geçtiğimiz hafta küresel salgın sürecinde yükseköğretim kurumlarında yürütülen online eğitime ilişkin görüşlerine başvurmak amacıyla öğrenci ve öğretim elemanlarına yönelik bir anket çalışması düzenledi. Tüm üniversiteleri kapsayan ankete hem öğrenciler hem de öğretim elemanları çok büyük bir ilgi gösterdi. Çevrimiçi eğitim süreciyle ilgili değerlendirme, iletişim ve paylaşım gibi konularda farkındalık oluşturmak için yapılan ankete 207 üniversiteden 1 milyon 255 bin öğrenci ile 27 bin 820 öğretim elemanı gönüllü olarak katıldı. “Nitelikli eğitim, dijital dönüşüm, veri yönetimi ve kalite esaslı” çalışma süreçlerinde yenilikçi değişimi, etkin iletişimi, güçlü iş birliklerini, üniversitelere yetki devri ve paylaşımı önemseyen YÖK tarafından gerçekleştirilen anket çalışması ile küresel salgın sürecinde yükseköğretim kurumlarındaki uzaktan öğretim süreci tüm boyutlarıyla analiz edildi. Söz konusu anket, YÖK'ün bundan sonraki eğitim-öğretim uygulamalarına ilişkin karar verme süreçlerinde önemli bir yol haritası oluşturacak.
Karar alma süreçlerinde paylaşımcı, katılımcı ve şeffaf bir şekilde sürecin yönetilmesine önem veren "Yeni YÖK", yetki alanındaki konulara ilişkin karar alma süreçlerinde paydaşların görüşlerine başvurup, yetki alanı dışındaki konuları ise ilgililerle paylaşıyor. Bu kapsamda geçen hafta bahar dönemine ilişkin yapılan anketteki bahar dönemi ile ilgili kısımlar Sağlık Bakanlığı ile paylaşıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.