Hava Durumu

Her şeye rağmen...

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2021 00:00

Yangınlar, seller, Covidten korunma süreçleri adını her ne derseniz deyin eğitimsizlik arttıkça mücadele ve önlem alma bilinci kat kat azalmaktadır.

Bulunduğumuz yüzyıl bilginin ve iletişim çağının olmasına rağmen ne yazık ki dünyanın bazı coğrafyaları eğitimde, öğretim ve liyakattin gerilemesindendir. Bu gerileme o ülkelere uzun vadede zarar verdiği gibi hatta geri dönülmez hasarların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Dünyayı kasıp savuran kötü ne varsa eğitimsizlikten, liyakatsizlikten ve bilinçsizlikten kaynaklanmaktadır. Ormanlar yanıyorsa, denizler müsilaj yaşıyorsa, şehirlerde dikey mimari artıyorsa, trafikte şiddet artıyorsa, kadınlara-erkek veya kız çocuklara istismar ediliyorsa, insani çalışma şartları yoksa, birileri dini şahsi menfaatleri için kullanıyorsa, yöneticiler usülsüzlükler yapıyorsa, tarımsal alanlar ekilmiyorsa, üniversiteler akademik veri üretemiyorsa, yasalar uygulanmıyorsa, hukuk güç karşısında ediliyorsa, hırsızlıklar artıyorsa, insanlar birbirine güvenmiyorsa, bilimin öncülük etmesine izin verilmiyorsa ve denge-denetim sistemleri çalışmıyorsa bunların hepsi liyakatsız insan sayılarının artmasından kaynaklanmaktadır.

Bugün bu sorunları dünya gibi Türkiye'de yaşamakta. Nedeni eğitim ve öğretimin eksikliğinden dolayı liyakatsizliğin artmasındandır. Ne yazık ki toplumun güç sahibi olan kişileri hemen hemen her işten anlamakta, aynı güç sahibi kişiler toplumun belirli bir kısmını görmemektedir. Yani sadece kol kola girdikleri ile hayatlarını sürdürebilmek için toplumun büyük bir kısmını yok saymaktadır. İşte o nedenle toplumun ayarları oynanarak birçok gerilemeye neden olacak adımlara imza atmaktadırlar.

Üzülerek söylüyorum ki güç sahibi olan birçok kişi toplumun büyük bir kısmını hizmetli veya köle olarak gördüğünü düşünmekteyim. Nedeni ise kendileri büyük servetler içinde yaşarken, yanlarında çalışan kişilere haklarını vermemek adına binbir çeşit dalavere çevirdikleri gibi, anayasal kurallara uymamakta, vergiler kaçınmakta ve en önemlisi insanların inançları ile oynamaktadırlar. Bunu yapmalarının tek sebebi kendi şahsi servetlerini güçlendirmektir.

Birkaç gün önce 20-25 yaşlarında bir grup genç ile oturarak genel gündemi değerlendirirken yukarıdaki mevzunun en ince ayrıntılarına kadar ve hatta konunun muhatabı olan kişilerin isimleri de belirtilerek dertleşilmiştir. Bu dertleşme sırasında üstüne basa basa söylenen bir şey vardı ki o da Türk vatandaşının birbirinden uzaklaştırmak için sinir uçlarıyla oynandığı gibi eğitimde, öğretimde ve liyakat kavramlarında ciddi zararlar verilmeye çalışıldığı ifadelerde yer aldı.

Bu zararın önüne geçmek adına var güçleri ile mücadele etmek için ellerinden geleni vermek istediklerini ortaya koyarken özellikle dünya gündemine oturan Afganistan’ın içine düştüğü duruma düşmemek adına cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak gerektiği ifadelerde yer aldı.

O sohbetler esnasında fark ettim ki devletini, milletini seven ve cumhuriyet değerlerini yaşam tarzına çevirmiş güçlü bir nesil var gücüyle mücadele etmek adına sırasını, zamanını beklemektedir. Kendilerine görev verildiğinde ülkenin bütünlüğü ve ülkenin gelişmesi adına tüm gayretlerini ortaya koyacağını düşündüğüm güzel insanlar ile yan yana gelmenin mutluluğunu yaşadığım güzel bir buluşma içinde yer aldım.

Tartışmayı ve paylaşmayı bilen bu yeni nesil emin olun ki karanlığı sonsuza dek aydınlatacak güce sahipler. Bugün içinde bulunduğumuz birçok ulusal ve uluslararası sorunu çözmek adına önemli özveriler ortaya koyacak güzel bir gençlik yetişmektedir. Dünyayı kasıp savuran her ne varsa çözümünü Anadolu’dan çıkan gençler öncülük edecektir. 100 yıl önce şahit olduğumuz gibi bugün yine, dünyaya huzuru sunacak gençler bu topraklardan çıkacak.

Çok şükür ki cumhuriyetin tüm değerleri ile yetişmiş güçlü yürekli gençler hala var...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.