Hava Durumu

Kısa Çalışma ve İşsizlik ödeneği

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2021 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2021 00:08

Merhaba sevgili dostlar;

Sağlık problemlerim nedeniyle sizlerden uzun bir süre ayrı kaldım tekrar kavuştuğumuz için çok mutluyum. Bugün sizlerle kısa çalışma ödeneği alan kişinin işsizlik ödeneği de alıp alamayacağı hususunu paylaşacağım.

Çalışanların işsizlik ödeneğinden faydalanabilmesi için kendiistek ve iradesi dışında işsiz kalması işveren tarafından işten haksız olarak çıkarılması şarttır. İşçinin kendisi haklı nedenle işten çıkması (işverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına uymaması haricinde işçinin işten ayrılması) ve belirli süreli iş sözleşmesinin kendiliğinden sona ermesi halinde çalışan işsizlik ödeneği alabilir. Bunun dışında geçerli bir nedeni olmadan istifa eden işçi işsizlik ödeneğinden faydalanamaz. İŞKUR tarafından 2020 yılında yayınlanan “Pasif İşgücü Hizmetleri Genelgesi” ne göre, eğer çalışan kısa çalışma ödeneğinden yararlanırken istifa eder ise; işsizlik ödeneği hak edişinden ilk üç ay düşüldükten sonra kalan süre kadar işsizlik ödeneğinden yararlandırılır.

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanan çalışanın yeni bir ödenek alamayacak şekilde işten çıkması halinde; KÇÖ başlama tarihi ile işten çıkış tarihi arasında 600 günden az olması, fesih nedeninin 4447 sayılı Kanun kapsamında olmaması, son 120 gün koşulunun oluşmaması gibi nedenler işsizlik ödeneği için önemlidir. İşyerinde kısa çalışma ödeneğinin başladığı tarih itibarıyla sistemde ilgililer adına belirlenen işsizlik ödeneği, ilk üç ay düşüldükten sonra kalan süre üzerinden işsizlik ödeneği ödenir.

Bu anlamda kısa çalışma ödeneği alan sigortalı, iş akdinin fesih nedeni ne olursa olsun kısa çalışma ödeneğine ait süre düşüldükten sonra kalan süre kadar işsizlik ödeneğinden yararlanabilir. Çalışan istifa etmiş olsa bile kısa çalışma ödeneği döneminde kalan süre kadar işsizlik ödeneği alabilir. Günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brütkazancının yüzde 40’ı kadardır. Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 39. maddesine göre asgari ücretin brüt tutarının yüzde 80’ini aşamaz. Tüm işyerlerinde ve yaş ayrımı olmaksızın asgari ücret 2021 yılı için aylık brüt 3.577,50 TL olduğundan 2021 dönemi için aylık işsizlik ödeneği tutarı en az 1.431,00 TL ve en yüksek tutar ise 2.862,00 TL olarak uygulanacaktır. Bu tutarlardan damga vergisi kesintisi de yapılarak ödenir.

Tekrar görüşmek üzere hoşça ve dostça kalın… Sağlık dolu huzurlu günler dilerim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.