Hava Durumu

Bursa'da Milli şaire duygusal anma

Bir milletin yeniden doğuşunun simgesi İstiklal Marşı’nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 85’inci yıldönümünde, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen duygusal bir törenle anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2021 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2021 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa'da Milli şaire duygusal anma

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni, Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Murat Demir’in de katıldığı törende ilk olarak, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı anısına hazırlanan ‘İstiklal Yolu Mehmet Akif’ adlı oyun sahnelendi. Yönetmenliğini Kutlay Akbal, yönetmen yardımcılığını Sergen Bölük ve müziklerini Ömer Göktepeliler’in yaptığı İstiklal Yolu Mehmet Akif adlı oyun, izleyenleri mücadelenin verildiği yıllara götürdü. Suat Onur Çalık, Aykan Yılmaz, Günay Yunus Güney, Mehmet Eren Topçak, Faruk Oğur, Behlül Seçkin Kaymaz, Osman Murat Erten, Serdar Soyer, Uğur Serener ve Volkan Yıldız’ın rol aldığı oyunda, bir milletin yeniden doğuşunun simgesi olan İstiklal Marşı’nın yazılma öyküsü anlatıldı.

Programın ikinci bölümünde ise Büyükşehir Belediyesi Orkestrası sanatçıları, milli şairi ‘İstiklal Marşı’nın farklı bestelerini seslendirerek’ andı. Günümüzdeki beste kabul edilmeden önce düzenlenen her üç bestenin de seslendirildiği konserde, İstiklal Marşı’nın son hali tüm katılımcılar tarafından ayakta okundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.