Hava Durumu

Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler 3. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali'ne jüri başkanı oldu

Maltepe Belediyesi tarafından bu yıl "Hayat Sahnede"sloganıyla düzenlenen3. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali7-10 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2021 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2021 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler 3. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali'ne jüri başkanı oldu

Haber: M.Haluk YALÇINKAYA

Festival kapsamında yerli ve yabancı on dört tiyatro oyunu sahnelenirken aynı zamanda konser, söyleşi ve atölye çalışmaları da düzenlenecek. Festivalde Özbekistan, Sırbistan, Azerbaycan, Ukrayna, İspanya, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Rusya Federasyonu’ndan tiyatro gruplarının oyunları sahne alacak. Ayrıca Türk Tiyatrosu’nun usta ismi Genco Erkal’ın  “Şahdamarım" adlı yeni oyunu sahnelenecek.

Maltepe Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali’ninjüri başkanlığına bu yıl Akdeniz Üniversitesi,Antalya Devlet Konservatuarı, Sahne Sanatları Bölüm Başkanı ve Tiyatro/Oyunculuk Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler seçildi.Tiyatro alanında  pek çok ödüle sahip olan ve oyunları sahnelenen akademisyen/yazar Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler,festival kapsamında aynı zamanda da ‘Akademik Yaklaşımla Oyun Yazma Süreci ‘ başlıklı bir söyleşi yapacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.