Hava Durumu

Karacabey Longozu Belgeseli izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor

Karacabey Belediyesi tarafından hazırlanan ve kentin eşsiz yaban hayatını en özel görüntülerle anlatan Karacabey Longozu Belgeseli, Ihlamur Festivali’nde izleyenlerle buluşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2022 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2022 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Karacabey Longozu Belgeseli izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor

‘Güzellikler şehri’ Karacabey’de, belediye tarafından değerli bir eser daha kente kazandırıldı.

Karacabey Belediyesi tarafından hazırlanan Karacabey Longozu Belgeseli Ihlamur Festivali’nde izleyenlerle buluşuyor.

Belediye tarafından yaptırılan ve çekimleri ortalama 1 yıl süren belgeselde Kocaçay Deltası bütünüyle ele alınırken, belgeselde eşsiz yaban hayatı görüntüleri ile izleyicilere keyifli ve önemli bilgiler aktarılacak.

Kentin yaban hayatını tüm yönleriyle gözler önüne seriyor

Yönetmenliğini Sabri Pala’nın yaptığı ve yarım saat süren belgesel çalışması Karacabey Longozunun yaban hayatını gözler önüne seriyor. 1 yıl süren çalışmalarda, hava kameralarının yanı sıra makro ve tele objektifler ile özel kamera hareket ekipmanları kullanıldı. Çekimlerde zorlu doğa koşulları ile mücadele eden uzman ekip, 1 yıl boyunca longozun en özel anlarını kaydetmek için çabaladı.

Belgeselin görüntü yönetmenliğini ve kurgusunu Sabri Pala üstlenirken, seslendirmesini ise Murat Günay gerçekleştirdi. Saha danışmanlığını Alper Tüydeş’in yaptığı belgesel, FULL HD olarak yayınlanıyor.

Yıllarca süren çalışmalara bir yenisi daha eklendi

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamada, “Ülkemizin eşsiz doğa harikalarından birisi olan Karacabey Longozu ile alakalı yıllardır süren çalışmalarımıza bir yenisini de bu belgesel ile ekledik. Böylece longozu ziyaret edenler kadar, ziyaret etmek isteyenler için de önemli bir bilgi kaynağı olacak bu belgesel. Belgeselimizin ilk ve ikinci gösterimi, Ihlamur Festivali etkinlikleri kapsamında Yeniköy konser alanında açık hava olarak davetlilere sunulacak. Aynı şekilde Ağustos ayı itibariyle Karacabey Belediyesi sosyal medya hesaplarında da belgesel halkımızın hizmetinde olacak. Hayırlı olsun” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.