Hava Durumu

Kutuplaştıramadıklarımızdan mısınız?

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2021 00:00
 Bir önceki yazımda Güçlü Türkiye'nin nasıl inşa edilmesi gerektiği üzerine bir yazı yazmıştım. Yazdığım yazıyı okuyan birkaç o kurumla dün gerçekleştirdiğim buluşmada Güçlü Türkiye kavramı üzerinde tekrar konuşmaya başladık.

İki kişi ile başlayan konuşma çevreden ilgilenen iki kişinin de katılmasıyla dört kişiyle gerçekleştirdik. Güçlü Türkiye'nin inşaası önümdeki en büyük engelin ne olduğunu tespit edip üzerine uzun uzun konuştuk.

Ne yazık ki Güçlü Türkiye'nin önündeki en büyük engel ülke vatandaşının kutuplaştırılası olduğu sonucuna ulaştık.

Siyasetten birbirinden farklı görüşlere sahip olan dört kişinin ortak kaygısı ne yazık ki bilinçli bir şekilde Türkiye'de kutuplaştırma çalışmalarının yapılıyor olması olduğuna hep beraber kanaat getirdik.

Sohbet ettiğim 4 kişi hem coğrafi açıdan farklı illerden hem de yaşam tarzları kesinlikle birbirine yakın olmayan kişilerden o oluştuğu için hem de siyasi tecrübelerine bakıldığında siyasi partilerin aktif üyeliklerinde rol aldığını görünce kutuplaştırma kavramının gerçek manada bilinçli yapıldığını doğrudan anlatım.

Ne yazık ki siyasi parti liderlerinin önemli bir kısmı kutuplaştırıcı almış siyaset üzerinden beslenmektedir. Kutuplaştırma siyaseti yapan kişiler ne yazık ki güçten beslenmektedirler. Ne yazık ki kendisi ve kendilerine yakın zümrenin güçlenmesi elinden geleni hukuksal olmasa bile yaparlar. Bu tanıma birçok kişiyi sokmak çok mümkün. Ancak unutulan bir şey var ki oda mevcut kazanılacak gücün geçici olmasıdır.

Yani bugün güç için toplumu kutuplaştıran herkes gelecektim muhakkak zarar görecektir. Bu zarar sadece kendilerine değil yakınlarını da doğrudan etkileyecektir. O nedenle bugün her ne olursa olsun kutuplaştırıcı dilden uzaklaşmak gerekmektedir. Bugün her ne olursa olsun, toplum liderlerini ortak zeminlerde buluşması gerekmektedir. Her ne olursa olsun toplum liderleri, toplumsal kurallara uyması gerekmektedir.

Toplum liderleri ile toplumun kendisi ile aralarında ciddi mesafeler olduğu ne yazık ki çok fazla hissedilmektedir. Toplum liderleri, toplum ile o mesafeyi kapatmak için mücadele etmek zorundadır. Toplumun ihtiyaçlarına yönelik çözümler, fikirler ortaya koymalı ve o hissiyatlar ile hareket etmelidir. 

Yani anladığınız gibi ülkenin en büyük problemi kutuplaştırılmışlıktır. Hem siyasi liderlere, hem toplum liderlerine ve  hemde toplumun kendisine söylenecek tek söz var ki farklılıklar zenginliktir. 

Birbirimize benzemiyor olmamızı güçlük olarak ortaya koymamız gerekmektedir. Birbirimizi, birbirimizden ayırt eden özelliklerin insan yaşamını güzelleştireceğini unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla bizi kutuplaştırmak için kullanılan tüm farklılıklarımızı anlamlı bir şekilde kullanılması gerekmektedir. 

Güçlü Türkiye olmak istiyorsak birbirimizi sevmeyi öğrenmeliyiz. Onun yolu da birbirimize Merhaba demekten ve birbirimizi dinleyerek anlamaya çalışmaktan geçmektedir.

Bugünün gençlerinin en büyük özelliği birbirini dinliyor olduğunu hatırlatarak sizleri selamlarım.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.