Hava Durumu

"Bu işte bir anne eli var" (Bedia BARAK)

MHP Kadın kolları Başkanı Semra Doğan'ın annesi Günay Doğan, 'Bu işte bir anne var' dedirttirecek lezzet yüklü, geniş ürün yelpazesi ve günlük üretime verdiği önemle son zamanlarda özellikle gençler tarafından aranan, öne çıkan Amerika'nın meşhur tatlı çöreği olan 'Donut'ın Bursa adresi Lodos Börek Kafe'yi İhsaniye'de açtı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2016 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2016 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
"Bu işte bir anne eli var" (Bedia BARAK)

Yıllarca yurtiçi ve yurt dışında çalışmasının ardından emekli olmayı kendine hazmedemeyen 64 yaşında ki Girişimci Günay Doğan, farklı bir konsept ile çalışma hayatına yeniden başlamanın nedenlerini bizimle paylaştı.

"GİRİŞİMCİ ANNEYİM"

Doğan, "Aslen Karslıyım. Kars'ta doğdum 17 yaşında evlendim. İsviçre'ye yerleştim. 5 çocuğum İsviçre'de dünyaya geldi.  Çocuklar büyünce tekrar Türkiye'ye Bursa'ya yerleştim. Bursa'da tekstil işiyle uğraştım. Kendime tekstil fabrikası kurdum. Benim asıl mesleğim kuaförlüktü. Kuaförlükte yaptım. Bursa'da şubeler açtım. Bu kadar yoğun bir iş temposu içerisinde yıllarca çalıştıktan sonra emekli olmaya karar verdim. 9 torunum var. Onlarla zaman geçirim diye düşünmüştüm. Ama iş hayatında çok aktif çalışan biri olarak evde oturmak çok zor. 3 sene zor dayandım. Girişimci ruhum tekrar iş hayatında olmam gerektiğini söyledi. İş hayatında da farklı bir konseptle var olmam gerekiyordu. Anneler, çocukları için en hijyeni, en sağlıklısını arar, bulur ve onlara ikram eder. Bende müşterilerimi evladım gibi gördüğüm için anne pasta, böreklerini ikram ediyorum. Yurt dışında çok kalmam nedeniyle özellikle Amerika'da çok sevilen çörek donut'ı ustasından Bursa'ya getirdim. İstanbul'da yaygın olmaya başlayan donut'ın Bursa'da fazla bulunmadığını fark ettim. Amerika'da bu işin ustasını buldum ona en lezzetli, günlük taze donutlar yaptırıyorum. Yeni açmamıza rağmen gençler çok seviyor. Donut müşterimiz çok. İşimi çok severek yapıyorum. Sabah 6 gibi açıyorum. Akşama kadar çalışıyorum. Birde anne yüreği bol kepçe misali gelenleri misafirim gibi görüyorum ikramlar yapıyorum. İhsaniye Merkez camiinin hemen arkasında Cavit Çağlar Ortaokulunun tam karşısında yerim, doğal olarak öğrenciler sabah buradan okula giderken geçiyor, dayanamıyorum kokar, canları çeker diye veriyorum. Kapım herkese açık. Kendi evleri gibi gelip ikramlarımızdan tadabilirler. Ben insanları çok seviyorum" diye konuştu.

"MEKAN SİZİN EVİNİZ"

İhsaniye'de faaliyete geçen Lodos Börek Kafe'nin işletmecisi Günay Doğan, mekanın her türlü etkinlik, toplantı, doğum günü, kutlamalar ve kahvaltı için müsait olduğunu belirterek, tüm Bursalıları kendi mekanları gibi rahat ve hijyen ortamın tadını çıkarmaya davet etti.

Doğan, "Gençler doğum günü partisi yapıyor, kadınlarımız burada gün toplantılarını yapıyorlar. Mekanımız her türlü etkinlik için müsait. Herkesi davet ediyorum.  Aynı zamanda toplu sipariş alıyoruz. Özellikle donut talebi çok oluyor" şeklinde konuştu.

"ANNEMİ EVDE TUTAMADIK"

64 yaşında geçen Lodos Börek Kafe'nin işletmecisi Günay Doğan'nın kızı MHP Kadın kolları Başkanı Semra Doğan ise annesinin emekli olma kararına çok sevindiklerini, fakat 3 yıl evde zor tuttuklarını ve çalışmanın anneleri için en doğru karar olduğunu söyledi.

Doğan, "Annem hayatı boyunca aktif bir şekilde çalıştı. Şimdi annemi evde tutamıyoruz. Tekrar girişimci ruhu atağa geçti. İnsanları çok seviyor. Böyle bir yeri düşünmesi çok iyi oldu. Bizlerde anneme yardımcı oluyoruz. Çok titiz, temiz ve sabah çok erken saatte geliyor, çok geç saate kadar çalışıyor. Çok güzel pastalar, börekler  var. Bizde hem annemize destek oluyoruz, hem yardım ediyoruz hem de anne elinden mis gibi börekler yiyoruz" dedi.

HABER: Bedia BARAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.