Hava Durumu

Doğa Okulları öğrencileri, Gazete Bursa’yı ziyaret etti

Türkiye’de medyanın gücünü öğrenmek ve yaptığı işle birebir bilgi alma adına çalışma yapan Doğa Okulları öğrencileri, Gazete Bursa’yı ziyaret ederek, basın mesleği hakkında merak ettiklerini öğrendiler.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2016 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2016 21:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Doğa Okulları öğrencileri, Gazete Bursa’yı ziyaret etti

Doğa Okulları Özlüce Kampusu  t-MBA öğrenci Meclisi Medya İletişim Başkanlığı öğrencileri Gazete Bursa’yı ziyaret etti. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Muharrem Karabulut’la görüşen öğrenciler, medya konusundaki merak ettiklerini sordular.  t-MBA öğretmeni İlyas Bilmiz’in gözetiminde ziyareti gerçekleştiren Sosyal Sorumluluk Başkanı Sezai Yeter, Medya iletişim Ece Su Durmaz, Medya İletişim Başkanı Gürkan Şahin, Meclis Başkanı Hakan Karaçocuk, Medya iletişim Umut Turgut, Gül Tanık, Medya İletişim Başkan Yardımcısı Sinem Kartal, Medya İletişim sorumlusu Ebru Balı, Selen Şeker, medya ve basın sektörünün nasıl işlediği sorularına cevap aradılar.

KAMU- HALK ARASINDA KÖPRÜ

Kamu yönetiminde, yasama, TBMM, Yürütme Hükümet, yargı, adalet teşkilatından sonra dördüncü kuvvet olarak basının, medyanın bilindiğini belirten Muharrem Karabulut, “Gazetecilik çok zevkli, zor ve yorucu bir meslektir. Birde, haberler, yazılar ve kamuoyunu bilgilendirme adına yapıldığı iddia edilen yayınlarla ilgili çok dikkatli olunması gerekir. Gazetecilik mesleği, kamu yönetimi ile halk arasında köprü görevi üstlenir. Kamunun halka duyurması gerekli bilgileri haber şeklinde halka duyurur. Halkın, dert ve şikayetlerini de haber, yorum, köşe yazısı şeklinde kamu yönetimine duyurur. Böylece, köprü görevini yerine getirir. Bazen, yazdığımız haberler ve yazılar birilerinin hoşuna gitmez. Bu kez de gazeteciler hedef tahtası haline getirilebilir. Toplumda, huzur, barış ve hoşgörü adına, toplumsal denetim adına medyanın çeşitli görevler üstlenmesi, kamuoyu oluşturması adına hizmetler yapması, bu mesleğin dördüncü kuvvet olarak anılmasına yol açmıştır.” dedi.

GAZETEYİ HALK SAHİPLENMELİ

Gazetelerin haber kaynaklarının çok çeşitli olduğunu, bunların en başında ise kamu haber kaynaklarının yer aldığını belirten Karabulut şöyle konuştu;  “Hükümet, bakanlar kurulu aldığı bir kararı duyurma adına, medyadan faydalanmaktadır. Yerele baktığımızda, valilik yaptığı bir etkinliği duyurma adına medyadan faydalanmaktadır. Belediyeler aynı. Güvenlik güçleri aynı. Medya ise, halkın haber önceliklerine ve kamuoyunun hizmet önceliklerine göre haberleri değerlendirmelidir. Bizler, halkın sahiplenmediği haberleri, fotoğrafları ve yazıları yayınladığımız sürece gazetenin ömrü uzun olmaz. Radyolar dinlenmez, televizyonlar izlenmez.” Gazete Bursa’nın hazırlanması, teknik servis ve yazı işleri servislerini de ziyaret eden öğrenciler, Bursa’da yerel medyanın güçlü olmasından Bursa adına büyük gurur duyduklarını ifade ettiler. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.