Hava Durumu

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ GELENEKSEL GECEDE BİR ARAYA GELDİ…

İnşaat Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi’nin Crowne Plaza Hotel’de düzenlediği geleneksel gecede bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2016 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2016 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İNŞAAT MÜHENDİSLERİ GELENEKSEL GECEDE BİR ARAYA GELDİ…
 Bu yılki geleneksel geceye; Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, akademik oda başkanları, İMO Bursa Şubesi’nin önceki başkanları, yönetim kurulu üyeleri, inşaat mühendisleri ve diğer davetliler katıldı.

 

Meslekte 65, 60, 50, 40 ve 25 yılını dolduran inşaat mühendislerinin plaketle ödüllendirildiği programın açılışında konuşan İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, “İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu olarak geçtiğimiz hafta Cumartesi günü yaşanan ve yüreğimize ateş düşüren terör saldırısını bir kez daha kınıyoruz. Emniyet güçlerimize karşı düzenlenen ve aralarında sivil vatandaşlarımızın da bulunduğu 44 şehidimizi ve geçmiş bütün şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Güzel ülkemizde kaos ortamı yaratmaya, birlik ve beraberliğimizi bozmaya, bizleri sokaklara çıkmaktan korkar hale getirmeye çalışılan bu tür eylemlere asla pirim vermeyeceğiz. Bu bağlamda vatanımıza, bayrağımıza ve devletimize sahip çıkacağız. Şehitlerimizin acısını kalbimizde yaşatırken dayanışma gecemizi de bu bilinçle gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Albayrak, “19 Aralık’ta 62’nci yılımızı kutlayacağız”

 

19 Aralık’ın İMO’nun kuruluşunun 62’nci yılı olduğunu hatırlatan Albayrak, “Tam 62 yıl önce 19 Aralık 1954 yılında inşaat mühendislerinin mesleki ve teknik sorunlarına çözüm bulabilmek, dayanışmayı sağlayabilmek ve kamuoyunu bilinçlendirmek için kurulan Odamızın kuruluş yıl dönümünü gururla kutluyoruz” diye konuştu.

 

Albayrak, “Her geçen yıl büyüyoruz”

 

İMO Bursa Şubesi’nin de 28 yıldır üyelerine hizmet verdiğini kaydeden Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Şube olarak, faaliyetlerimizle, mesleğe ve meslektaşlarımıza verdiğimiz değerle bu güne kadar örnek olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bu günlere sizlerin emekleri ve katkıları ile geldiğimizi hiçbir zaman unutmadık. İMO Bursa ailesi her geçen yıl büyüyoruz. Yeni mezun olan genç üyelerimizin aramıza katılmasıyla birlikte üye sayımız hızlı bir şekilde artarak 4 bin eşiğini aşmış bulunmaktadır. Genç meslektaşlarımıza aramıza ‘Hoş geldiniz’ diyor, İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu olarak düzenlediğimiz ve düzenleyeceğimiz eğitimler, seminerler ve teknik gezilerle mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı sürdüreceğimizi ifade ediyoruz.”

 

Meslektaşlarının ve Bursa’nın sorunlarını her platformda dillendirdiklerini belirten Albayrak, “İMO Bursa Şubesi olarak çözüm odaklı ve yapıcı eleştirilerimizi yetkililerimizle bir araya gelerek dile getiriyoruz. Kentimiz; depremden kentsel dönüşüme, hava kirliliğine, ulaşımdan alt ve üst yapıya kadar uzanan birçok sorun ile boğuşuyor. Sorunların çözümü için akademik bakış açısının önemi ve gerekliliği unutulmamalıdır. Mesleğimizin, meslektaşlarımızın ve Bursa’nın sorunlarına çözüm bulmak için sizlerin görüş, öneri ve katılımları gücümüze güç katacaktır” ifadelerini kullandı.

 

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından program, plaket töreni, canlı müzik gösterisi ve hediye çekilişi ile devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.