Hava Durumu

Müziğe yeni bir soluk: Ulukağan Koç

Küçük yaşlardan itibaren müziğe başlayan Ulukağan Koç 2000 yılında Ankara’da dünyaya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2022 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2022 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Müziğe yeni bir soluk: Ulukağan Koç

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde Sosyal Hizmet ve Ergoterapi bölümlerinde okuyan Koç, müziğe katıldığı çeşitli organizasyonlar, sosyal projeler, çeşitli konserler ve etkinliklerde görev alarak başladı.

Ulkağan Koç yaptığı müzikle ilgili şu sözleri kullandı:

Müziğin insan ruhuna nasıl iyi geldiğini, nasıl bu kadar iyileştirici ve sakinleştirici etkisinin olduğunu, insanlarda iyi-kötü nasıl izler bıraktığını gördükten sonra, müziğe daha sıkı bağlandı. Müziğin iyileştirici ve sakinleştirici gücüne her zaman inanan birisi olarak, kendi müziklerinin de sakinleştirici ve huzur verici melodiler olması için yola çıktı. Ruhundaki duygusallığı, yüreğindeki müzik aşkını  bestelerine yansıtmaya  çalıştı. Bilgisiz her sanatın temelinin sağlam olmayacağını düşünerek müzik  teorilerine yoğunlaşıp derin bir çalışmaya girdi. Kendi bestelerini tek tek notalara dökerek, çaldığı enstrümanlarla destekleyerek, kendini geliştirmeye çalıştı. Youtube başta olmak üzere tüm digital platformlarda Eyvah, Yıldız Gözlüm, Ruhum Hep Seninle, Üzülmeni İstemem, Uzaksın gibi eserlerini yayınladı.

Ulukağan Koç’un şarkılarında anlatılmak istenen nedir?

Ulukağan Koç, şarkılarında ‘’Aşk, imkansızlıklarla demlenir.’’ Sözüyle şarkılarında hiçbir zaman ulaşamayacağı, kavuşamayacağı aşkına, o yüreğinin derinliklerinde hissettiği umutsuzluğa, umutsuzluğun ruhundaki yarasına seslenmektedir. Kimi zaman da huzurlu tınılarıyla, onun müziğini uzun yol müziği  tabiriyle kullanmak çok da  yanlış olmaz. Kendisi de şarkılarının türünü alternatif rock olarak değerlendirmektedir. Şarkılarında dinleyiciyi uzaklara götüren, huzurlu hissettiren ve besteleriyle insanlara kendilerini iyi hissettirmelerini sağlayan müzikleri yakalamayı hedeflemektedir.

Ulukağan Koç, neyi hedeflemektedir?

Kendisi halk ağzında  ‘’piyasa müziği’’ diye adlandırılan;  para ve şöhret kazanma amaçlı müzikten tamamen uzak, sağlam bir alt yapısı olan, müzik otoriteleri tarafından sanatsal değeri onaylanmış özgün müzikler yapmayı hedeflemiştir.  Hayatında çok istediği bir hayali de eserlerini,  dizi- film müzikleri olarak duyurmak  ve dünyaya kalıcı  eserler  bırakmaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.