Hava Durumu

Tarzımız, ayakkabılarımız (İrem TOK)

Yeni yıla yaklaşırken, yeni senenin trendleri merakla bekleniyor. 2017’nin soğuk havalarında farklı dokular ve detaylarla ayaklarımız şıklıkla buluşuyor. Farklı topuk modelleri ve renkleriyle bu sene ayakkabılar dolaplarımızı süsleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2016 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Tarzımız, ayakkabılarımız (İrem TOK)
Bu sezonda da 70’ li yıllardan 90’lı yıllara uzanan trendlere rastlıyoruz. Özellikle sivri burun ayakkabılar bu sezonun en çok tercih edilen ayakkabı modellerinden. Topuklu ayakkabılarda alışık olduğumuz sivri burun ayakkabıları, bu sezon botlarda da görüyoruz. Geçmişin star parçalarından kovboy model ayakkabılarda bunlardan biri. Gümüş veya altın detaylarla süslenen kovboy modeller çok ilgi görüyor.  Bir başka detay ise, metal donanımlı ayakkabılar. Büyük tokalı ya da yandan tokalı bot veya çizme modelleri yine trendler arasında. Bilekte biten botlardan, bootielerden sonra bileği saran modellerde vitrinlerde yerini aldı. Bu sene yüksek ve kısa kalın topuklu ayakkabılarda bağcıklı modellere çok sık rastlayacağız.

BU BOTLAR ŞIKIR ŞIKIR!

Ünlü markalar koleksiyonlarında değişik dokulu ayakkabılara da yer verdi. Pullu, payetli ayakkabılardan tutun fırfırlı değişik desenli ayakkabılara kadar her tarzda ayakkabıyı bu kış görmek mümkün. Tabi ki bu senenin en çok tercih edilen kumaşı kadifeyi, ayakkabılarda da görüyoruz. Botlarla buluşan kadife, hem spor hem şık olmanızı sağlıyor. Yine kıyafetlerde gördüğümüz nakış ayakkabılarda da kendini gösteriyor. Kadifeyle birleşen nakışlardan çiçek desenleri çok dikkat çekiyor. Son iki senedir süet bootieler en çok tercih edilenler arasında. Klasik taba ve siyah renklerin dışında bu sezon kırmızı, bordo, uçuk mavi, bej renklerini de görmek mümkün.

Tahta topuklar bu senede popülerliğini koruyor. Yüksek ve rahat kare topuklu ayakkabı ve diz boyu çizmeler, kısa botlar sezonun trendlerinden. Bu sene en çok dikkat çeken trend şeffaf topuk oldu. Topuklu ayakkabılarda ve küçük topuğu olan botlarda gördüğümüz şeffaf topuklar çok ilgi görüyor. Kış aylarında sıcak yerlerde giyilmek için tasarlanmış arkası açık iskarpinleri es geçmemek lazım. İddialı tarzı olan kişilerce tercih edilen bu ayakkabılar dikkat çekici. Bir başka iddialı model ise metalik renkteki botlar.  Sizde ayağınızı sıcak tutarken bir yandan şık olmasını sağlayıp dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

 
Dağınık ışıltılı saçlar

Kadınlar şık olmak için yalnızca kıyafetlerine dikkat etmezler. Saçlar, bir başına havalı görünmeniz için yeterli bile olabilir. Bu sezon saç renklerinde üç  önemli detay var. Doğal sarı, açık kahve tonları ve kızıl kestane trend saç renkleri arasında yerini alıyor.

2017 kış mevsiminde sarı renk önde gelen renklerden biri. Küllü sarı, altin sarısı, kirli sarı, platin sarı gibi sarının tüm tonları güneş gibi parlayacak. Bir kaç senedir popüler olan kızıl ise kestane rengiyle birleşiyor. Özellikle beyaz tenlilerin tercih ettiği kızıl, esmer tenliler içinde kullanışlı hale geliyor. Kestaneyle kızılın harmanlanmış hali, kadınların favorisi haline gelecek.

Kahverengi ve siyah, hem beyaz tenlilerde hem de esmerlerde güzel bir etki bırakıyor. Kahverengiye hafif ışıltılılar katarak hareketli hale getirebilirsiniz. Ya da koyu kestaneye açık kahvelerle canlandırabilirsiniz. Beyaz tenliyseniz siyah saçlar yüzünüzü soluk gösterebilir. Bunun için hafif bir makyajla yüzünüze canlılık katabilirsiniz.

SAÇLARINIZ IŞILDASIN

Bu sene ışıltılı saçları yine göreceğiz. Doğal görünümlü ışıltılı saçlar, kahverenginin her tonuyla uyumu yakalıyor. Ombre ise saçlarını tamamen boyatmak istemeyenlerin kurtarıcısı. Genellikle uzun saçlarda tercih edilen bir yöntem olup doğallıktan uzaktır. Daha doğal olmasını istiyorsanız ışıltılar tam size göre. Hem kısa saça hem uzun saça kolaylıkla uygulanabilir. Özellikle bu senenin trendi omuz hizasında kesilmis saçlara çok yakışıyor. Hacimli dalgalı saçlar bu seneye damgasını vuruyor.

Saç modellerinden balerin topuzuyla romantik bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun için üretilmiş saç tokalarıyla işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Şık bir görünümü olan bu topuz modelini hem gece hem gündüz rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sokak stiline uygun hacimli dalgalı saçlarda bu sene devam ediyor. 2017' nin trendlerinden biri de uzun saçlar. Ekstra uzun saçlar bu sene sokaklarda oldukça ilgi çekecek. İster dalgalı ister düz fönlü tarzınızı ortaya koyabilirsiniz. Her yıl farklı bir modeliyle karşımıza çıkan örgü bu sezonda popülerliğini sürdürüyor. Romantik bir hava veren örgüler kadınların en sevdiği saç modelleri arasında. Bu sezonun en çok kullanılan detayı, ek saçlar diyebiliriz. Kısa saç seven ama bir süre sonra uzun saçlarını arayanlar, çareyi ek saçlarda buluyor. Yeni sistemle geliştirilen ek saçları ayırt etmek mümkün değil. Kişinin kendi saçından ayırt edilemeyecek kadar iyi yapılabiliniyor. Bunun için iyi bir yerde yapmakta fayda var. Güzel görünmek isterken komik bir duruma düşebilirsiniz.


2016'yı bırak,2017 çok iyi!

Yeni yıla haftalar kala 2017'de neler yenilenecek, neler moda olacak, neler değişecek bakmakta yarar var. Makyajda da yeni trendler bizi bekliyor. Kaş  şekilleri, renkleri, kirpikler, rujlar hepsi yeni halleriyle karşımıza çıkıyor.

Makyaj bir kadının hem kendini daha iyi hissetmesini sağlar hem de stilini tamamlanmasında yardımcı olur. 2016 yılında kaşlarda doğallık söz konusuydu. 2017 ise doğallığı bir kenara bırakıyoruz ve boyalı kaşlara merhaba diyoruz. Bu sene kaşlarda uyum söz konusu. Saç renginizle uyumlu yapacağınız kaşlarınızla, yeni sezona hazırlanırken ilk adımı atmış olursunuz. 2016'yla trendler arasına giren dağınık kaşlar bu sezonda yerini koruyor.

Kirpikler ise bir kadının bakışlarını çekici kılmasının en önemli püf noktalarından biridir. Uzun,kabarık ve hacimli kirpikler bu senenin trendlerinden. Doğru maskarayla uzun ve hacimli kirpiklere sahip olup, eyelinerla göz makyajını tamamlayabilirsiniz. 2017 de pastel tonlar yerini parlak renklere bırakıyor. Siz de far renklerini yeni trendlere uygun seçerek farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Davetlerde veya özel günlerde takma kirpiklerle takviye yapabilirsiniz. Böylece etkili bakışlar elde etmiş olursunuz.

Allık renklerinde şeftali ve pembenin her türlü tonunu görebilirsiniz. Kaşların aksine cilt makyajında doğallık söz konusu. Bir kaç kat fondöten yerine daha naturel fondötenler tercih edilecek. Kontörlemenin yerini doğal yüz hatları alacak.


FRANSIZ ESİNTİSİ

Tırnaklar kadının en hassas noktası. Ellerimizin zarif görünmesini sağlayan tırnaklarda yine geçmişin izlerine rastlıyoruz. Fransız tarzı manikürlerle bu sene tırnaklarımız daha parlak, canlı  ve zarif bir hale bürünecekler.

Son iki yıldır mat rujlar çok popülerdi. Hatta parlak rujdan eser kalmamıştı. 2017'yle birlikte parlak rujlar tekrar gündeme gelecek. High lighterdan sonra dudaklarda da ıslak dudaklar trend olmaya başlıyor. Çekici bir renk olan bordoyu bu sene dudaklarda çok göreceğiz. Bordo en beğenilen haliyle dudaklarınızı renklendirecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.