Hava Durumu

Öncelik ne?

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2021 00:00

Günlerimizi geçirirken karşımıza bir iş görüşmesi, sınav, yeni biriyle tanışma veya işimizdeki bir proje çıkabilir. Bunun yanında aile yaşantımızda görevlerimiz vardır. Fakat rutine devam ederken ve yeni bir durumu deneyimlerken rahat hissetmediğimizi gösteren belirtiler, bir yardım almamızı söylüyor olabilir.

Önümüzdeki iş görüşmesini en önemli yere koyalım, ardından günlük işlerimizi sıralayalım. O iş görüşmesinde yaşanılacak stres ile ve iş hayatına başlamayla, günlük işler arasındaki denge yönetiminde zorlanmayı ise, son sıraya atalım mı?..

Kişi kendisinde oluşacak gerilimlerle, iş görüşmesinden önceki yüksek gerginliği kendisine ve etrafına yansıtabilir. Bunun etkisiyle sinirli davranışlar gösterebilir veya mutsuzlukla daha fazla yatmak isteyebilir.

Şimdi önceliği kendini iyi hissetme ve yapılacaklarla daha rahat baş edebilmeye verelim…

Kalbimizdeki hızlı çarpmayı ya da kimseyle konuşmak istememeyi fark edelim. Veya yatak örtüsünün sürekli temiz kalması için her sabah onu yıkadığımıza bakalım. Bir salatalığı, karbonatlı suda ve sirkeli suda bekletip, üç kere de suyun altında yıkadığımızı gözden geçirelim.

Biriyle işimizle ilgili görüşürken ellerimizin titrediğini ve yerimizde oturmakta zorlandığımızı anlayalım. Kendimizi anlatırken sıcak bastığını ya da üşüdüğümüzü dikkate alalım.

Başka belirtiler de yaşıyor olabiliriz…

O kendisini bize farklı semptomlarla hatırlatırken kendimizi daha fazla ertelemeyelim.

Profesörün öğrencilerine kavanoz örneğini vererek büyük taşların kavanoza önce konmasıyla diğer küçük taşlara yer kalacağını anlatması, aklımıza öncelik sıralama konusunu işlerken gelmiş olabilir. Bu örneğe ilave olarak, kavanoz sağlam olursa taşları içine yerleştirebileceğimizi eklemek istiyorum.

Yüzümüzde gülümseme ve iç huzuruyla zamanı şekillendirirken bir uzmana ihtiyaç duyabilir ve bunun için yardım alabiliriz.

Hepimize sağlıklı ve güzel günler geçirmemizi dilerim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.