Hava Durumu

Öğrenciler hayvan sevgisini Osmangazi ile öğreniyor

Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte öğrencilere hayvan bakımı ve sahiplenilmesi konularında eğitim vererek hayvan sevgisini aşıladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2021 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2021 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Öğrenciler hayvan sevgisini Osmangazi ile öğreniyor

Osmangazi Belediyesi, doğaya ve hayvana karşı bilinçli nesillerin yetişmesi adına çalışmalar yürütmeye devam ediyor. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyen Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi’nde öğrenciler ile bir araya geldi. Öğrencilere ve öğretmenlere hayvan sevgisi başta olmak üzere çeşitli konularda eğitim veren ekipler, özellikle hayvan sahiplenilmesi konusuna vurgu yaptı.

Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dilek Yosun, slayt eşliğinde öğrencilere Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi hakkında bilgiler verdi. Barınağa getirilen sahipsiz sokak hayvanlarının bakım, tedavi ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının son derece sağlıklı ve steril ortamlarda karşılandığını ifade eden Yosun, hayvanların hayatımızdaki yeri ve önemi, hasta veya kazalı bir sahipsiz hayvan görünce neler yapılmalı, Osmangazi Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlar için yaptığı uygulamalar ve projeler ile hayvanların beslenmesi-sağlığı ve tedavi uygulamaları hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Veteriner Hekim Kadir Özdemir de, pet-shoplardan hayvan satın almanın yerine sahiplenmenin önemine vurgu yaparak, “Barınağımızdaki hayvanların her biri bakımları ve aşıları yapılmış, son derece sağlıklı hayvanlar. Evinde kedi ya da köpek bakmak isteyen vatandaşlarımız, uygun şartları taşımaları halinde seçtikleri hayvanı ücretsiz olarak sahiplenebiliyor” dedi. Etkinlik sonunda öğrenciler, hayvanlar için aldıklarını mama ve çeşitli malzemeleri barınak yetkililerine teslim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.