Hava Durumu

Osmangazi Tarihi Koşuya Hazır

Osmangazi Belediyesi tarafından ‘Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’ kapsamında bu yıl 15’ncisi düzenlenen Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu, 17 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2022 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2022 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Osmangazi Tarihi Koşuya Hazır

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2022 yılı faaliyet programında yer alan 15. Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu, kıyasıya mücadelelere sahne olacak. 17 Nisan Pazar günü gerçekleşecek koşuya Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Kenya, Etiyopya, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Moldova, Bosna Hersek ve Fas gibi ülkelerden yaklaşık bine yakın sporcunun katılması bekleniyor.

Yarı Maraton’da genel klasman ile yaş grupları kategorilerinde boy gösterecek üst düzey sporcular; Tophane Saltanat Kapı’dan saat 10.00’da başlayıp Muradiye, Çekirge, Kükürtlü, Merinos, Altıparmak, 15 Temmuz Meydanı, Haşim İşcan, Gökdere, Irgandı Köprüsü, Kayhan, Kapalı Çarşı ile Kavaklı Caddesi’nin ardından Pınarbaşı Meydanı’nda sona erecek 15 kilometrelik parkuru tamamlamak için koşacak. Ayrıca sporcular, Bursa’nın tarihi güzelliklerini tanıyabilme imkânı da bulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.