Hava Durumu

Soğanlı, etap etap yenileniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapılaşmada ideal olarak gösterdiği, zemin artı 5 kat olarak Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında riskli alanda kalan binalar, vatandaşlarla yapılan müzakereler sonucu sağlanan anlaşmaların ardından kamulaştırılarak yıkılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2022 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2022 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Soğanlı, etap etap yenileniyor

Osmangazi Belediyesi tarafından 35’i rezerv, 7’si riskli olmak üzere toplam 42 hektarlık alanda gerçekleştirilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin tamamlanan etaplarında modern bir yaşam başlarken, riskli bölgedeki bina sahipleri ile sürdürülen görüşmeler de devam ediyor. Rezerv alanda inşa edilen konutların tamamlanmasıyla birlikte riskli alandaki binalarda yaşayan vatandaşlar ile müzakereler gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi,  anlaşma sağladığı yüzlerce vatandaşın riskli alandaki evlerinden, depreme karşı dayanıklı olarak inşa edilen modern konutlara taşınmalarını sağladı. Vatandaşların tercihlerine göre bazı binalar ise karşılıklı anlaşma sağlanarak bedeli ödenerek kamulaştırıldı. Anlaşma sağlanan vatandaşların taşınmasının ardından boş kalan riskli alandaki binalar ise belediye ekipleri tarafından insan güvenliğini tehdit etmemesi adına yıkılıyor. Göreve geldikleri ilk günden itibaren modern ve planlı bir şehir inşa etmek için yoğun bir mesai harcadıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Geriye dönüp baktığımızda, vermiş olduğumuz sözü tutmanın huzuru ile yeni çalışmalarımıza devam ediyoruz. Etap etap devam eden Soğanlı Kentsel dönüşüm Projemizde, riskli bölgedeki binaların bir an önce dönüşümünü sağlamak için vatandaşlarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinin rezerv alanda başlayıp, kartopu etkisiyle etap etap Kültürpark altına kadar olan bölgeyi kapsayan bir proje olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Rezerv alanda inşa ettiğimiz ilk 4 etabın ardından, şu anda 7’inci etap çalışmalarımız da tamamlandı. Bir yandan da riskli bölgedeki bina sahipleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yaptığımız görüşmelerde vatandaşlarımıza konut ya da para teklif ederek mevcut riskli alandaki binaları kamulaştırıyoruz. Son olarak Çiftehavuzlar mahallemizde anlaşma sağladığımız 22 dairenin bulunduğu 8 bina, ekiplerimiz tarafından yıkılarak yaklaşık bin metrekarelik bir alan elde edildi. Söz verdiğimiz gibi, modern ve yaşanabilir bir Osmangazi inşa etmek için çalışmalarımız devam edecek’ diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.