Hava Durumu

Afet bilinci arttırılmalı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı ve gönüllülerden oluşan heyeti kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Afet bilinci arttırılmalı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu  toplantıda yaptığı konuşmada, "1-7 Mart Deprem Haftası. Türkiye’nin deprem ve afet gerçeği var, bu gerçeği değiştirme şansımız yok. Afet olmasını engelleyemeyiz. Acil müdahaleye ihtiyaç duyacağımız sürprizleri hayat boyunca yaşayacağız. Bunu değiştiremeyeceksek yapacağımız tek bir şey var; afete ve krize karşı toplumu dirençli hale getirmemiz lazım, toplumu hazırlamamız lazım. Herhangi bir acil müdahaleye ihtiyaç duyulacak durum ortaya çıktığında toplumu yönetebilecek, çekip çevirecek, gerektiğinde müdahale edebilecek insanımızın sayısını ne kadar artırırsak, toplumdaki bilinci ne kadar yükseltirsek zararı da o kadar aşağı indirmiş oluruz”dedi.

BİZ FAY HATTINA UYACAĞIZ

Fay hattını kaldırma şansımız olmadığını, yaşamımızı fay hattına göre şekillendirmemiz gerektiğini ifade eden Karaloğlu, ” Biz fay hattına göre yaşamımızı ve kendimizi konumlandıracağız. Onun için özellikle gönüllü kuruluşlar burada çok önemli. Toplumdaki o bilincin oluşmasında çok ciddi katkıda bulunuyorlar. Katkı veren katılan bütün gönüllü kuruluşlarımızı, İl Afet Acil Durum Müdürlüğümüzü kutluyorum, teşekkür ediyorum. Bursa belki yakın bir zamanda bir özel sivil toplum kuruluşunun arama kurtarma merkezi olan ilk il olacak. Afet durumunda koordinasyon çok önemli. Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Bursa Şubesi de sivil toplumun koordine edilmesinde önemli bir rol üstlenecektir."ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.