Hava Durumu

Annelerden sağlıklı buluşma

Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi üyeleri, Kasım ayının ilk buluşmasında Diş Hekimi Utku Türkkölesi’ni ağırladı. Türkkölesi; diş macunları hakkında çarpıcı bir tespitte bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2021 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2021 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Annelerden sağlıklı buluşma

Her ay geleneksel olarak düzenlenen akşam yemeğinde seçkin bir konuğu ağırlayan Türk Anneler Derneği (TAD) Bursa Şubesi üyeleri, Kasım ayı buluşmasını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Gastrosanayi'deki renkli buluşmada Diş Hekimi Utku Türkkölesi’ni ağırlayan TAD üyeleri, önemli bilgiler edindi. Bursalı anneler için ağız ve diş sağlığı, kişiye özel gülüş tasarımı ve diş bakımı hakkında bir sunum yapan Türkkölesi, diş fırçalamının önemine dikkat çekerken, çarpıcı bir bilgi de paylaştı.

YALNIZCA FIRÇALAMAK YETERLİ

Diş Hekimi Utku Türkkölesi, dişlerin nasıl çürüdüğünü anlatırken, bunu engellemenin tek yolunun ağız içindeki besin kalıntılarından kurtulmak olduğunu söyledi. Türkkölesi, “Bunun en etkin yöntemi her yemekten sonra dişleri fırçalamak. Burada diş macununun büyük bir önemi yok. Burada önemli olan diş macunu kullanmadan bile yalnızca fırçayla ağız içindeki ve dişlerde kalan besin kalıntılarından kurtulmak. Bizim pek alışkın olmadığımız ama en etkili diğer yöntem ise diş ipi kullanmak” dedi.

GÜLÜŞ TASARIMI NASIL OLUR?

Son yıllarda popüler uygulamalardan biri haline gelen kişiye özel gülüş tasarımı hakkında da merak edilen soruları yanıtlayan Diş Hekimi Utku Türkkölesi, bunun için önce detaylı bir muayne gerektiğini söyledi. Ardından şartlara uyan hastaların dişlerinin üzerine çok ince zirkonyum kaplandığını belirten Türkkölesi, böylece dişler çok daha sağlıklı hale gelirken kişinin gülüş şeklinin tamamen değiştiğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.