Hava Durumu

Baş boyun bölgesi kanserlerine dikkat…

Özel Medicabil Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Uygar Levent Demir, baş boyun kanserleri hakkında uyarılarda bulundu. Doç. Dr. Uygar Levent Demir, “Baş boyun kanserleri, insan vücudunda görülen tüm kanserlerin yaklaşık yüzde 4’lük kısmını oluşturmaktadır. Bu kanserler; ağız içi, yutak, gırtlak, sinüs, burun, tükürük bezi ve tiroid kanserlerini içermektedir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2022 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2022 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Baş boyun bölgesi kanserlerine dikkat…

Sigara ve alkol tüketimi, HPV virüs, mesleksel kanserojen maruziyeti, radyasyon maruziyeti, ağız içinde premalign mukozal hastalıklar ve bazı genetik nedenlerin baş ve boyun kanserlerinin risk faktörleri arasında olduğunu belirten Doç. Dr. Uygar Levent Demir, “Hastalar çoğunlukla; ağız içinde geçmeyen bir yara ve kanama, yutma güçlüğü ve ağrı, uzun süreli ses kısıklığı ve nefes almada güçlük, burun tıkanıklığı ve akıntısı, burun kanaması, yanak bölgesinde veya boyunda giderek büyüyen kitleler ile başvurmaktadırlar. Bu gibi şikayetleri olan hastalara endoskopik geniz, boğaz ve gırtlak muayenesini de içerecek şekilde tam bir kulak burun boğaz ve baş boyun muayenesi yapılması gerekmektedir. Bu muayene sonrasında şüpheli olan durumlarda ileri görüntüleme yöntemleri ve biyopsi alınması ile tanı konulabilmektedir” şeklinde konuştu.

Baş boyun kanserleri ve tedavisi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Özel Medicabil Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Uygar Levent Demir açıklamasını şöyle tamamladı:

“Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi hekimlerince etkilenen organ veya bölgenin tespiti, buna göre cerrahi işlem ile kanserli organın temizlenmesi ve tümör evresine göre tamamlayıcı tedavi olarak radyoterapi yöntemi uygulanması birçok baş boyun kanserinde ilk tedavi yöntemidir. Bazı hastalarda ise cerrahi işlem sonrasında kombine tedaviler önerilebilmektedir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.