Hava Durumu

Bursa’da Turkovac aşısı uygulaması başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Turkovac aşı uygulamasına başlandığını açıklamasının ardından Bursa’da da vatandaşlar hatırlatma ve ilk aşılarını olmak için Bursa Şehir Hastanesine geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2021 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2021 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa’da Turkovac aşısı uygulaması başladı

Türkiye’nin salgın sürecindeki gurur kaynağı olan Turkovac aşıs için e-nabız sisteminde randevular açıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tüm şehir hastanelerinde aşı uygulamasına başlandığını belirtmesi üzerine Bursalılar sabah saatlerinden itibaren hatırlatma dozu ve ilk aşılarını olmak için Bursa Şehir Hastanesine geldi. Dünyada aşı üretebilen 9 ülkeden birisi olmanın verdiği gururla hatırlatma ve ilk aşılarını olan vatandaşlar, emeği geçenlere teşekkür etti.
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, “Yerli ve milli aşımız Turkovac’ın uygulamalarına başladık. Sabah saatlerinden itibaren hatırlatma ve yerli aşılarımızı bekleyen vatandaşlarımıza aşılırımızı uyguladık. Tedbir ve aşı en güçlü silahımız. Varyantlara karşı da bu çok önemli. Turkovac aşısının uygulanmaya başlamasından bu yana, 100’e yakın vatandaş başvuruda bulundu. Ocak ayından itibaren de şehir hastanelerin haricinde uygulama yapılacağını düşünüyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.