Hava Durumu

PRP tedavisi; Doku gençleştirmede güncel seçenek

Bursa Medikal Park Hastanesi Psikolojik danışma uzmanı ve Holistik Yaşam Koçu, Kübra Demirbağ PRP tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2022 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2022 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
PRP tedavisi; Doku gençleştirmede güncel seçenek

Damirbağ,  doku gençleştirmede güncel seçenek olarak yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer veriyor:

“PRP (Plazma Reach Platelet) tedavisi günümüz tıbbının birçok alanında doku hasarını düzeltip yenileme amacıyla birçok branşta kullanılmaktadır. Bu tedavi için hastadan kan alınır. Alınan kan prp santrifüj cihazı ile işleme tabi tutulur. İşlemde kanın trombosit hücreleri içeren kısmı ayrıştırılır. Trombosit hücrelerinin özelliği vücudumuzda nereye enjekte edilirse oradaki hasarı düzeltip o bölgeyi gençleştirmesidir. Elde edilen bu trombositten zengin sıvıya PRP sıvısı denir.

PRP sıvısını ortopedistler eklemlere, genelde de diz eklemine enjekte ederler. Cildiyeciler yüzdeki kırıklıklara yaparlar, botoks gibi etki yapar. Saç dökülmeye başlayınca veya saç ekiminden sonra saçlı deriye enjekte edilir, saç dökülmesi durur. Plastik cerrahlar ve kadın doğumcular doğum çatlaklarına ve sellülitlere karşı kullanırlar. Kadın doğumcular aşılamadaki başarıyı artırmak için aşılamada kullanırlar. Üroloji uzmanları özellikle de androloji ile daha çok ilgilenen üroloji uzmanları ürolojide p-shot da denilen PRP tedavisini sertleşme sorunu, erken boşalma, peyroni denilen penis içerisindeki kitle nedeniyle penisin eğilmesine karşı kullanırlar. Ayrıca penis büyütme amacıyla da PRP tedavisi kullanılmaktır.

PRP hiçbir yan etkisi olmayan etkili güvenli ve kalıcı bir doku yenileme tedavisidir. PRP tedavisi tıbbın diğer alanlarında da birçok hastalıkta kullanımı yaygınlaşmakta olan bir güncel tedavi seçeneğidir” sözlerini kullandı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.