Hava Durumu

Sevilmek

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2022 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2022 08:32

Bugün benim doğum günüm. İnsan, böyle günlerde hassas hissediyor. En azından ben öyleyim. Daha çok düşünüyorum, beni sevenlerin varlığını derinden hissediyorum.

Merhaba sevgili okuyucularım.

Hayat, çoğu zaman zor... Bu zorluklar karşısında pes etmeyi düşündüğüm çok anlar oldu. Beni ayakta tutan şey, beni seven hayvanlar ve insanlar oldu. Başta ailem olmak üzere...

Hayatın bize getirdiği çoğu şeyden, en önemlisi insanlardır. Hayatımıza giren her insanın, bir misyonu olduğuna inanan biri olarak, her insana özenli davranmaya gayret ediyorum. Hayatımdan isteyerek çıkardığım, ya da onların çıkmak istediği çok insan oldu. Bu hepimiz için böyledir. Ben onlara da teşekkür ediyorum varlıkları için. Çünkü, bizi biz yapan şeylerden biri de onlar. Yaşanılan kötü olaylar, travmalar, üzüntüler, gözyaşları...

Hayat koşturmacası içerisinde bunlar olurken, güzel şeyler de oluyor. Örneğin çok seviyor ve de çok seviliyoruz. Bu paha biçilmez bir duygu. Evimin kapısından içeri girdiğim an koşarak bana gelen kedilerimin varlığı için şükrediyorum. Böylesine masum canlılar tarafından seviliyor olmak benim için her şeyden önemli. Sokakta, beni görünce kuyruğunu sallayan bir köpek gördüğüm zaman benden mutlusu yok. Onu sevip, karnını doyurmak, maddi şeylerden daha özel benim için.

Çok sevmek ise, bir insanın kendine yapacağı en güzel iyiliklerden biri bence… Sevginin iyileştirici gücüne inanan biri olarak, dünyayı da sevginin kurtaracağına inanıyorum.

İnsanların bazılarını, hayvanların hepsini çok seviyorum...

Doğum günlerinin klasiğidir dilek dilemek. Bu yaşımdan güzellikler istiyorum. Öncelikle, tüm canlıların huzur içerisinde yaşayacağı bir dünya istiyorum. Hayvanların şiddete uğramadığı, çocukların aç kalmadığı, ormanların yakılmadığı, kadınların öldürülmediği, erkek egemenliğinin yerini demokratik bir yaşam şeklinin aldığı bir dünya istiyorum. Savaşların bittiği, insanların birbiriyle kavga bile etmediği bir dünya istiyorum.

Çok şey istemiyorum...

Kendime her zaman, hiçbir hayvanın acı çekme sebebi olmayacağımı hatırlatıyorum. Kendime verdiğim bu söz, psikolojik olarak yıkıldığım anlarda beni ayağa kaldırıyor.

Dünya iyi insanların hatırına dönüyor der büyüklerimiz. Çok doğru bir söz olduğuna inanıyorum. Bunca kötü şeye rağmen, hâlâ güzel şeyler de oluyor bu dünyada. Bizler, hep o güzelliklerin tarafında olmalıyız.

Daha nice yazılarımda birlikte olmak dileklerimle… Sevgiyle kalın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.