Hava Durumu

Real Madrid’li Yıldız Oyuncuya Şampiyonlar Ligi’nde Irkçılık!

Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona-Napoli ve Atletico Madrid-İnter maçlarında, Real Madrid’li yıldız oyuncuya yönelik ırkçı söylemler infiale sebep oldu. Real Madri, yıldız oyuncuya geçtiğimiz sezonlardan beri yapılan ırkçı söylemlerin Başsavcılığa bildirildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2024 23:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2024 23:18
Kaynak: Gamze DOĞAN
Real Madrid’li Yıldız Oyuncuya Şampiyonlar Ligi’nde Irkçılık!

Real Madrid Kulübü, Barcelona-Napoli ve Atletico Madrid-İnter maçlarında Vinicius Junior'a yönelik ırkçı ve nefret içerikli tezahüratların yapıldığını belirterek, ayrımcılık ve nefret suçlarından dolayı Başsavcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Kulüp açıklamasında, "Vinicius Junior'a karşı yapılan bu şiddetli ırkçılık ve nefret saldırılarını kınıyoruz. Kulübümüz, futbolun ve sporun değerlerini savunmak için çalışmaya devam edecek ve bu tür menfur olaylara karşı sıfır tolerans politikasını kararlılıkla sürdürecektir" ifadelerine yer verdi.

Vinicius'a karşı yapılan ırkçı tezahüratlar geçmiş sezondan beri devam ederken, geçtiğimiz yıl yaşananlar büyük bir tansiyonun oluşmasına neden olmuştu. Bu olayların ardından Valencia-Real Madrid maçında saha kapatma cezası verilirken, ırkçı tezahüratları yapan taraftarlar hakkında dava açılmıştı.

Vinicius, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "UEFA'nın bu duruma müdahale etmesini umuyorum. Bu tür olaylar, futbolun ve sporcunun ruhuna zarar veriyor" ifadelerini kullanarak, UEFA'dan gerekli önlemleri almasını talep etti.

Kaynak: Gamze DOĞAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.