Hava Durumu

Geleceğe mesaj

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2024 11:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 11:45

Herhalde benim gibi sizde son günlerde olup bitenleri takip etmekte çok büyük güçlük çekiyorsunuzdur. Bir çok farklı gündem üst üste geldi ve her biri diğerinden daha önemli halde olduğu ortada. Bir tarafta ormanlar yanıyor, diğer tarafta geçici sığınmacılarla yaşanan problemler, öbür tarafta yargının vicdanlar önündeki sınavı, diğer tarafta ekonomi ile mücadele, diğer taraftan dünyada yaşanan seçimlerin ülkeye etkisi, diğer bir konu ise küresel ısınmanın etkileri yani say say bitmeyecek kadar fazla önemli konu ile karşı karşıya durumdayız.

Bu kadar sorunun üst üste gelmesinin nedeni sorunları ertelemiş olmamızdan dolayı olduğu gerçekliğinin yanında aynı zamanda sorunları görmezlikten geldiğimiz için üst üste gelmiştir.

Her sorun diğerinden daha önemli konumdadır. Önem sıralaması yapılamayacak kadar önemli konular ile aynı anda mücadele etmek zorunda kaldığımız zamanın içindeyiz. Yani dün söylenen “kötü günler yarın bizi bekliyor” cümlesindeki yarınlar artık başladı…

Bugünden sonra daha da kötü günlerin geleceğinin habercisi durumda olan bu günlerimiz emin olun ki yarın daha fazla ara konumda olacağız.

Ve yeni bir gündem ile bugün uğraştığımız sorunları çözmeden diğer sorunlara yelken açacağız. Ne yazıkki uzun zamandır sorun çözmek değil sorunları ertelemek ötelemek ya da görmezden gelerek hareket etmekteyiz. dolayısıyla yarının gençlerine bırakılacak en büyük miras ise zamanında çözülmemiş ötelenenmiş sorunlar olacaktır.

Yarının yaşayanları ve yarının yöneticisi olacak gençler geçmişten aldıkları sorunlar ile karşılaştıklarında emin olun ki kızacaklar ve hatta sövecekler.

Bugünün yöneticilerine emin olun ki çok şey söylemek gerekiyor. Söyleneceklerin en başında ise gerçekten yarınlara kötü bir miras bırakıldığı ile ilgili cümleler olmalıdır. Yarınlara kötü günler bıraktığımızın farkına ne yazık ki varamamış durumdayız.

Geleceğin yöneticilerine ve geleceğin gençlerine bugünden söylemek gereken “ bugünün yöneticileri ne kendi zamanında yaşayan insanları düşündü ne de gelecek nesillere iyi miraslar bırakmayı düşündü, bugünün yöneticileri yalnızca günü geçirmeyi düşündü”

Evet gelecek! Bugünün yöneticileri yalnızca günü geçirmek adına adımlar attı. Bugün içinde bulunduğumuz her sorun ne yazıkki tedbirsizlikten plansızlıktan ve iletişimsizlikden kaynaklı sorunlardır. ne yazık ki bugün içinde yaşadığımız sorunlar bizleri daha fazla yormak da ve daha fazla derinlere gitmektedir. Yarının gençlerine ve yarının yaşayanlarına iyi bir gelecek bırakılmayacak gibi görünmekte. Bugünün yöneticileri geleceğin gücünü kaynaklarını da tüketmektedir.

Yapabilecek bir çok şey varken ne yazık ki bugünün vatandaşları olarak hala sorunları çözmek için adım atmak atmamaktayız. Yöneticiler gibi bizler de sorunları görmezlikten gelmekteyiz.

Biliyorum ki Türkiye cumhuriyeti Devleti kaynakları ve imkanları dahilinde çok güçlü bir ülkedir ancak gücünün farkında olmayan vatandaşları ve yöneticileri bulunmaktadır. Umarım bu durum gelecekte çözülür ve iyileştirir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.