Hava Durumu

İçimizdeki tehlike...

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2016 17:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 17:58

İnsanları kendin gibi bilmeyeceksin.

En fazla etrafımızda dolaşan cümlelerden bir tanesi de “herkesi kendin gibi sanma”.  Bugünlerde bunu birçok kez yaşamaya hatta öğrenmeye başladım.

Benim yaşımdan ötürü birçok kişiye göre yakın sayılan 15-20 yıl önce insanlar birbirlerine söz verdiğinde sözlerinin arkasında durmaya çalışır bir aksilik olursa da bunu söz verdiği kişiye bildirirdi. Aradan 15-20 yıl geçti bırakın sözleri yazılı anlaşmalar yapılsa bile, bu yazılı anlaşmalar dostlar arasında bile artık çok fazla tutulmadığı görülmektedir.

Evet ne yazık ki dostlar arasında sözlü anlaşmalar kalmadığı gibi yazılı anlaşmalara bile riayet gösterilmemektedir. Ne üzücü bir durum.

Artık dostunu, arkadaşını seçmenin ötesinde test yaparak deneyerek hayatına alma zamanı olduğunu görüyoruz. Çağ buna denk geliyor.

En fazla nefret ettiğim cümle başlangıçlarından biri olan “bizim zamanımızda...” demeye başlamak üzere olduğumu fark ettim.  Geriye doğru baktığımda kirlenerek yaşadığımızı çok net görüyorum.

Bir etrafınıza bakının insanlar artık birbirini telefon aracılığı ile bile dolandırabiliyorlar. Eskiden böyle şeyler yoktu.

Hatta günümüzde kişisel güvenlikler ile ilgili bir çok yasa/ceza çıkmasına rağmen hala insanlar bu durumdan mağdur. Hele bu durumun bir parçası olan hukukçularsa artık söylenecek pek bir şey kalmıyor. Geçtiğimiz Cuma günüde benim cep numaramı bir hukukçu gidiyor birine veriyor. Düşünsenize suç olduğunu bile bile benim haberim olmadan numaramı başkasına veriyor. Tabi biz onun acemiliğine çaylaklığına veriyoruz. Hukukun temelinde olan bir yanlışı yapmasına rağmen.

Arkadaşlar eskiden telefon numaralarını herkese vermek noktasında sıkıntı yoktu ama ne yazık ki artık bu sıkıntılı bir duruma geldi.

Telefon mevzusu bir örnek. Etrafımıza baktığımız insanların bilerek ve isteyerek karşısına zarar veriyor olduklarına çok kez şahit olduğumuz ortadadır. Türkiye de iyi insanların sayısı azaldı. İyi insanlar derken; yalın, ötelemeyen, zarar vermeyi bilmeyen,  karşısındakini kendinden önce düşünen olan kişilerden bahsediyorum. Böyle insanlar da kandırıldıklarında emin olun ki büyük yıkımlar ve büyük çıkmazlar içinde kalıyor. Bizim bu değerli insanları kaybetmememiz gerekiyor. Gerçi hiç bir insan birbirini kandırmamalı ancak diyecek çok sözde bulamıyorum. Çünkü gerçekten geçmiş zamanda insanlar birbirini kandırmazdı.

İnsanlar birbirinin malına, canına, aşkına göz dikmezdi. Bugün kirlenmiş olduğumuz ortada. Bu kirlilik git gide devam ettiği de ortada. Artık kirlenmenin önüne geçilemeyeceğinin de farkına vararak yaşamalıyız. Bu kirlilik sadece sizi ve çevrenizi sarmaması için mücadele verin yeter. Belki, bir ihtimal toplumun tamamında sağduyu ağır basar ve herkes, yalın ve temiz olmaya yönelir.

Yönelebileceğini biliyorum çünkü her insanın mantığı ile doğru atan temiz bir kalbi bulunmaktadır. Umarım sağduyu yakınlardadır.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.