Hava Durumu

Nasıl olacak bu iş...

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2024 10:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 10:55

İçinde bulunduğumuz darboğazın aşılabilmesi için yapılması gereken en öncelikli konu Mali Kural yasasının kanunlaştırılması ile mümkün olacağını düşünmekteyim.

Bilindiği gibi dünden bugüne olmayan bugünkü içinde bulunduğumuz ekonomik krizin nedeni çok uzun zamandan bu yana alışkanlık hale gelmiş mali disiplinsizlikten dolayı ekonomik sıkıntılar yaşamaktayız.

Yaşanan bu ekonomik sıkıntının yegane sorun gidericisi vatandaş olarak görülmektedir. Yani Dar gelirli olan vatandaşa daha yüksek kapsamlı vergilendirme yaparak devletin içinde bulunduğu sıkıntıları iyileştirme çabası olduğu o açıkça görülmektedir.

Söylediğim gibi geçmiş dönemlerde hazırlanıp Mal i Kural yasasının mecliste getirilmemesi, kanunlaştırılmaması bugün içinde bulunduğumuz sıkıntıların tamamına neden olmuştur.

Bugün devletin koca koca binaları, Adalet sarayları, hastaneleri bulunmakta buna ek olarak sayısız kiralık araçları, yeni bina yapımları, yeni seyahatleri, hediyeleri, personeli gibi büyük gideri olan bütçeyi zorlayacak kalemleri bulunmaktadır.

Bu harcamaların bakımı, onarımı, sevk - idaresi tamiri, yönetimi, sigortası gibi birçok harcaması bulunmaktadır. Yani bu harcamaların tamamı çok büyük bütçelerin harcanmakta.

Yeni yapılan hükümet konakları gibi birçok harcama kalemi de bu bütçeye eklenerek devam etmektedir. Yani harcamaları kısmaya çalışırken görülüyor ki yeni harcamalar eklenerek devam ediyor.

Bu durumda devletin yapacağı tasarruf nasıl olacağı kesinlikle büyük bir soru işareti olarak karşımıza çıkmaktadır. Çünkü birçok harcama kalemi ne yazık ki alışkanlık haline dönüştüğü için bugün ekonomiyi yöneten yöneticilerin nasıl hareket edecekleri açıkça merak edilmektedir.

Bugün devlet, vatandaşın refahını arttırarak, devletin taşınmazları ve malları üzerinden tasarruf yapması gerekmektedir.

Enflasyonu düşünmek için devletin nasıl hareket ettiğini ve ne yaptığını açıkça çok merak etmekteyim.

Mali mali disiplin ve Mali Kural yasası olmadığı için bugün belirsiz harcamalar hala devam etmektedir.

Bugün dünyada savaş olan ülkelerin gerisinde olan bir enflasyon oranımız bulunmakta. Savaşta olan ülkelerin bile gerisinde olmak beni açıkça çok fazla üzmektedir.

Her daim her zaman ülkemize, coğrafyamızda ve Türklüğümüze karşı olacak birileri her zaman olacaktır. Biz ülkenin varlıkları ve kaynaklarına bakarak kendi disiplinimizi ve gücümüzü ortaya koymamız gerekmektedir. Hiçbir şekilde bahane uydurmaya hakkımız yoktur.

Artık bir an önce mali disiplin kuralları açıklanarak devletin nasıl bir tasarruf politikası ortaya koyduğu sunulmalıdır. Bir an önce devletin izlediği yol kamuoyuna anlatılarak mücadeleye bir an önce başlamak gerekmektedir.

Vatandaşın içinde bulunduğu durum her geçen gün daha kötüye gittiği görülmelidir. Vatandaş artık iyileşme beklemektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.