Hava Durumu

Fotoğrafın tarihi bu müzede

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2023 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2023 00:07

Nilüfer'in Misi Mahallesi'nde tarihi bir evde oluşturulan müzede güncel sergi salonları aracılığıyla fotoğraf geçmişi hem görsel hem de dijital şekilde ifade ediliyor.

Gümüştepe Mahallesi eski adıyla Misi (Mysia) tarihi ve kültürel zenginliğiyle Nilüfer'in en önemli duraklarından. Misi yeni bir misyon üstlenerek, 2017 yılında açılan Bursa'nın ilk Fotoğraf Müzesi'ne ev sahipliği yapmakta.

Tarihsel, kültürel, doğal zenginlikleri ile Bursa fotoğrafın icadından itibaren yerli ve yabancı birçok fotoğrafçı için vazgeçilmez oldu. Yılların günümüze taşıdığı bu görsel birikimi Nilüfer Belediyesi bir müze ile taçlandırdı. Bu yapılırken de Türkiye'de kendine has bir müzecilik anlayışıyla hareket edildi.

Fotoğrafın tarihsel süreci, Türk fotoğrafını geçmişten günümüze taşıyan usta fotoğrafçıları, Bursa'nın değerleri ve eski Bursa arşivi işitsel-görsel anlatımlar aracılığıyla sunuluyor. Müze bünyesinde ayrıca siyah-beyaz fotoğraf karanlık oda, kütüphane, atelye, geleneksel hatıra fotoğraf çekim alanları mevcut. Ziyaretlerde keyifli dinlenme anları için de 'Kış Bahçesi' adlı kafeterya da unutulmamış.

 Sergiler 4 ayda bir değişmekte. Atelye eğitimleri için talep var. Farklı etkinlikler planlanıyor. Türk fotoğraflarına dair ustalardan arşiv oluşturulması. Eski Bursa arşivi meydana getirilmesi  gibi. Burası nefes alan etkin bir müze olması yolunda.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa’da bir ilk olan müzede ziyaret ve tüm etkinliklerin ücretsiz olduğunu vurguladı.

Fotoğraf Müzesi pazartesi hariç her gün 10.00-18.30 saatleri arasında kapısını açık tutuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.