Hava Durumu

6 AYDA 65 ENGELLİ ARACI TAMİR EDİLDİ

İnegöl Belediyesi Engelsiz Tamir Atölyesi, engelleri ortadan kaldırıyor. Ücretsiz hizmet sunan Atölyede kuruluşunun ardından geride kalan 6 aylık sürede 65 vatandaşın engelli aracının tamir ve bakımları yapıldı. Belediye Başkanı Alper Taban, “Sevgide engel olmadığı gibi şehrimizde de engelleri bir bir kaldırıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2021 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2021 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
6 AYDA 65 ENGELLİ ARACI TAMİR EDİLDİ
 

Göreve geldiği günden bu yana her kesimden vatandaşın talebine uygun çözüm üreten projeleri bir bir hayata geçiren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 2020 yılı Ekim ayında ilçedeki engelli vatandaşların yoğun talepte bulunduğu akülü araçlarının bakım ve tamiriyle ilgili örnek bir tesisi hizmete almıştı. Yeniceköy Mahallesinde bulunan DOSTUM tesislerinde İnegöl Belediyesi bünyesinde “Engelsiz Tamir Atölyesi” oluşturuldu. İlçedeki engelli vatandaşların araçlarıyla ilgili bakım ve tamir işlemlerinin ücretsiz olarak yapıldığı atölyeden, geride kalan 6 ayda onlarca vatandaş hizmet aldı.

 

65 ARAÇ ÜCRETSİZ OLARAK TAMİR EDİLDİ

Engelli vatandaşların kullandığı tekerlekli sandalye ve akülü araçların olası bir arızalanma sorununa karşı ücretsiz bir şekilde müdahale eden İnegöl Belediyesi Engelsiz Tamir Atölyesi, tamir sürecinde vatandaşlara kullanmaları için emanet akülü araç temini de sağlıyor. Vatandaşın aracının tamirinin yapılmasının ardından belediyeye ait araç geri alınarak vatandaşın aracı teslim ediliyor. Bu sistemle çalışmasını sürdüren Engelsiz Tamir Atölyesinde, Ekim ayından bu yana 65 adet aracın tamiri ücretsiz olarak yapıldı. Bu araçların 58’inde akü arızası tespit edilerek gerekli müdahale yapılırken, 20 araçta da beyin joystick arızası giderildi. Bu işlemlerle birlikte 15 araçta teker ve kasa düzeltmeleri yapıldı.

 

İNEGÖL’DE ENGEL YOK

Engelsiz Tamir Atölyesi’nin işleyişi ve ilk 6 aylık çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Sevgide engel olmadığı gibi bizler ilçemizde de engelleri bir bir ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu düşünceyle engelli vatandaşlarımız tarafında sıkça talep edilen engelli araçlarının bakım ve tamiriyle ilgili bir atölye oluşturduk. DOSTUM tesisleri içerisinde oluşturduğumuz atölyemiz ile engel raporu bulunan vatandaşlarımızın arızalanan araçlarının tamir ve bakımını yapıyoruz. Vatandaşımız 153 hattından Çözüm Merkezimize ve 0 530 157 30 00 WhatsApp Hattımız üzerinden belediyemize ulaşıp kaydını yaptırdıktan sonra arkadaşlarımız kısa süre içerisinde bulunduğu yerden gelip aracı alıyor. Atölyede gerekli bakım ve onarım işlemleri tamamlandıktan sonra da teslim ediyoruz. Vatandaşımızın yolda kalma gibi bir durumu olduğunda ise yedek bir araç götürüp kendisine teslim ediyoruz. Verdiğimiz araç tamir süresince kendilerinde kalıyor. Amacımız hem engelleri ortadan kaldırabilmek hem de hayır duası alabilmek. Arkadaşlarımız bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

 

Engelsiz Tamir Atölyesinde 6 aydır hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Taban, “28 Eylül’de hizmete giren atölyemizde bugüne kadar 65 engelli aracının bakım ve tamiri yapıldı. Bu süreçte akü, lastik, joystick gibi çeşitli nedenlerle arıza yaşayan engelli vatandaşlarımıza destek sağlayarak araçların tamir, onarım ve bakımını ücretsiz bir şekilde gerçekleştirdik. Atölyemiz bundan sonra da aynı anlayışla çalışmaya devam edecek. Ben emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Engelli vatandaşlarımıza da araçlarıyla ilgili sorun yaşadıklarında bizlerle irtibata geçmeleri noktasında bir kez daha çağrıda bulunuyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.