Hava Durumu

Girit Mahallesi ve Mütâreke Meydanı ihalesi yapıldı

Mudanya Belediyesi’nin Girit Mahallesi ve Mütâreke Meydanı ikinci etap projesinin ihalesi canlı yayında gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2021 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2021 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Girit Mahallesi ve Mütâreke Meydanı ihalesi yapıldı
 Tarihî Kentler Birliği proje ödülü sahibi Girit Mahallesi ve Mütâreke Meydanı 2. etabında çalışmalar başlıyor. Girit Mahallesi adıyla anılan Mütâreke, Hasanbey, Şükrüçavuş, Halitpaşa mahalleleri ile 12 Eylül, Fevzipaşa, Mustafakemalpaşa caddeleri ve bağlantılı sokaklarında yol üstü zemin kaplama projesi ihalesi canlı yayınlandı. Dört firma ihaleye katılırken, resmî sürecin ardından en düşük teklifi veren firma ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılacak.
İnönü Parkı, Mütâreke Meydanı yenileme çalışmalarını 1. etap projesi kapsamında tamamlandığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Girit, aynı zamanda yoğun olarak turizm ve ticaret fonksiyonlarının bulunduğu bir câzibe merkezi. İhalemizin ardından tarihî ve kentsel sit alanlarına sahip turizm değerlerinden Hasanbey, Şükrüçavuş, Mütareke ve Halitpaşa mahallelerinde; bölgenin korunması ve sağlıklaştırılması sağlanacak. Proje çerçevesinde doğal granit taş ve bazalt zemin kaplaması yapılacak. Girit Mahallesi’nin açık hava müzesine dönüştürülmesini istiyoruz. Bunun için tescilli yapıların korunmasının özendirilmesi planlanıyor. Yapacağımız çalışma, tarihî yapılarla bütünlük sağlayacak” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.