Hava Durumu

İnegöl'de birlik ve beraberlik

Her cuma günü Bereket Sofrasını kuran İnegöl Belediye başkanı Alinur Aktaş, son sofrada milli birlik ve beraberlikten söz etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İnegöl'de birlik ve beraberlik
 Her Cuma sabahı farklı bir camide düzenlenen ‘Bereket Sofrası’ Halk Günleri etkinliği, bu sabah Fatih Camisinde gerçekleştirildi. Simitle yapılan kahvaltı sonrası vatandaşlara yönelik konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Evet, insanları öldürmek için silah icat oldu ama bu memleketin imanını, birlik ve beraberliğini öldürecek silah şuana kadar icat olmadı. Allah’ın izniyle bundan sonra da olmayacak” dedi.

Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlarla kucaklaşma adına düzenlenen Bereket Sofrası etkinlikleri devam ediyor. Geçtiğimiz yıl başlayan ve Ramazan Bayramında verilen aranın ardından 15 Temmuz darbe girişimi ile devamında 27 gün boyunca tutulan demokrasi nöbetlerinin sona ermesiyle Ekim ayında yeniden startı verilen Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliği, bu hafta Fatih Camisinde kuruldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Belediye Meclis Üyeleri ile AK Partili yöneticilerin hazır bulunduğu Bereket Sofrasına, Fatih Camisinin cemaati de yoğun ilgi gösterdi.

BEREKET SOFRASI BULUŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ
Sabah namazının kılınmasının ardından caminin yanında bulunan OYDER dernek lokalinde hazırlanan kahvaltıya geçildi. Cami cemaati ile simit, zeytin ve peynir ile yapılan kahvaltı sırasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş vatandaşlarla sohbet etti. Kahvaltı sonrası bir konuşma da yapan Başkan Aktaş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bereket Sofrası buluşmalarının her Cuma sabahı farklı bir camide devam ettiğini ifade eden Aktaş, “Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra eğitim, sağlık, spor alanlarında yaptığımız projelerle ilçemize değer katmaya devam ediyoruz. Tüm bunların yanı sıra gerçekleştirdiğimiz sosyal ve kültürel faaliyetlerle de halkımızla buluşmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda halkımızla buluşma adına başlattığımız ve büyük bir teveccüh gören “Bereket Sofrası” birlik ve beraberliğin en güzel örneğini bizlere göstermektedir. Her Cuma sabahı şehrimizin bir camisinde buluşarak hemşerilerimizle bir araya geliyoruz. Vatandaşlarımız da bu buluşmalara büyük ilgi gösteriyor. Bugün de istedik ki Bereket Sofrasını Fatih Cami cemaatimizle birlikte kuralım. Hem sabahımızı bereketlendirelim hem de mahalle sakinleriyle hemhal olalım istedik. İçinde bulunduğumuz bu dönemde kardeşlik ilişkilerimizin gelişmesine, birlik ve beraberlik duygularımızın güçlenmesine ihtiyacımız var. İşte bu buluşmalar kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin harmanlanmasına vesile oluyor. Bu nedenle Bereket Sofrası buluşmalarımızı önemsiyoruz” dedi.

“KUTLU GÜNE HALKIMIZIN DUASINI ALARAK BAŞLIYORUZ”
Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına başlatılan bu etkinliğin ilçe halkının da ilgisini kazandığına dikkat çeken Aktaş, “Cuma günü inancımızda hayırlı bir gün. Ben ve ekibim bu güzel, hayırlı güne halkımızla hasbihal ederek başlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu program vesilesiyle hem halkımızla sohbet ediyor, onların istek, şikâyet ve önerilerini dinleme fırsatı buluyor hem de bu kutlu güne halkımızın duasını alarak başlıyoruz” diye konuştu.

DÖRT ELLE BİRBİRİMİZE SARILMALIYIZ
Başkan Aktaş, konuşmasında gündeme ilişkin konulara da yer verdi. Ortadoğu’da yaşananlar ve dünyadaki gelişmelere değinen Aktaş, Suriye’de yaşanan drama dikkat çekerek; “80 milyonluk Türkiye’nin başına böyle bir şey gelse biz nereye gideriz. Bu yüzden gerekli dersleri çıkarmak lazım. Yok o mahalleden, yok bu mahalleden, yok şucu, yok bucu demeden dört elle birbirimize sarılmamız lazım. Zaten bizim inancımıza göre Müslüman Müslümanın kardeşidir. Hangi memleketten olduğu önemli değil. Ahlaklı insan olması, takva insanı olması, kaliteli insan olması önemlidir” dedi.

BU MEMLEKETİN BİRLİĞİNİ BOZACAK SİLAH İCAT OLMADI
Ülkemizin zor günlerden geçtiğinin de altını çizen Aktaş, “Gerçekten zor günlerden geçiyoruz ama hepsi atlatılacak. Geçtiğimiz hafta Cumartesi akşamı İstanbul’da çok elim bir olay meydana geldi. Haince, adice ve şerefsizce yapılmış bir olay. 44 şehit, 150 küsur de yaralımız var. Dönem dönem bunu yapıyorlar. Havaalanında yapıyorlar, stadyumun kenarında yapıyorlar, alışveriş merkezinde yapıyorlar, caminin bahçesinde yapıyorlar. Şu mesajı veriyorlar; biz bu memleketin istikrarı ve huzuruyla istediğimiz zaman oynarız. Evet, insanları öldürmek için silah icat oldu ama bu memleketin imanını, birlik ve beraberliğini öldürecek silah şuana kadar icat olmadı. Allah’ın izniyle bundan sonra da olmayacak. Tek dertleri var, bu memleketi de Irak, Suriye gibi yapmak” şeklinde konuştu.

BUNLAR DA AŞILACAK, KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN!
Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğuna vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Aktaş, şöyle devam etti: “Biz güçlü bir ülkenin vatandaşlarıyız. Ama bizi de o hale getirebilmek için bu tip nifaklarla bölmeye çalışıyorlar. İnşallah bu zor günler de aşılacak. Bundan kimsenin zerre miskali şüphesi olmasın.”

“30 YIL ÖNCEKİ AVRUPA YOK”
“Avrupa, dünya krizi konuşuyor. Bizim sokaklarımız hamdolsun canlı. Avrupa’da ciddi sıkıntılar var. Ekonomileri geri gidiyor. 30 yıl önceki Almanya, Hollanda, Fransa yok. Eskiden iyiydiler, şimdi bitti.”

Duaların da yapıldığı bereket sofrası buluşmasında konuşma sonrası mahalle sakinleri bölgeyle ilgili taleplerini de Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a iletti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.