Hava Durumu

Karacabey turizmde patlama yaşayacak

Sahip olduğu birbirinden eşsiz doğal ve kültürel değerleriyle, Bursa tarihinin her döneminde zenginliğiyle ön plana çıkan Karacabey, son yıllarda atılan başarılı adımlar sayesinde turizm potansiyelini gün yüzüne çıkarmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2019 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2019 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Karacabey turizmde patlama yaşayacak
 Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneği (GÜMTOB) üyeleri, Karacabey’in doğal güzelliklerinin de etkisi ile turizm potansiyelini artırmak amacıyla önceki gün düzenledikleri ziyarette, Karacabey’e adeta çıkartma yaptı.

GÜMTOB Başkanı Mehmet Haluk Beceren ve üyelerinin Karacabey’deki ilk durağı, Belediye Başkanı Ali Özkan oldu. Başkan Özkan’la makam odasında bir araya gelerek, ‘hayırlı olsun’ dileklerini ileten üyeler, burada Karacabey’in tarihi ve doğası üzerine Başkan Ali Özkan’dan bilgi aldı.

Turizmin yeni gözdesi
Karacabey’de turizm konusunda son yıllarda dikkat çeken hamlelerin olduğuna vurgu yapan GÜMTOB üyeleri, buluşmada Bursa’nın alternatif turizm değerlerine ihtiyacı olduğunu ve bunun önemli bir kısmının da Karacabey’de karşılanabileceğine vurgu yaptı.

GÜMTOB üyelerini Karacabey’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Özkan ise “Göreve geldiğimizde 3T olarak özetlediğimiz 3 ana başlıkta hedefimiz olmuştu. Bunlar Tarım, Turizm ve Teknoloji idi. Turizm konusunda ilçenin mevcut potansiyelini biliyorduk. Ve göreve gelir gelmez mevcut değerlerimizi ortaya çıkaracak yatırımlara imza attık. Bugün ise turizm konusunda, her geçen gün adeta kar topu misali büyüyen bir
potansiyele ulaşıyoruz. Elbette sizlerin bu nazik ziyaretleri bizler için çok önemli. Bölge turizminde sizler sayesinde Karacabey, turizmde de hak ettiği yeri bulacaktır’’ dedi.

Turist programlarına Karacabey de eklendi
Başkanlık ziyaretinin ardından heyet, Karacabey programına ‘leylek köyü’ Eskikaraağaç, Uluabat Kuş Cenneti, Issızhan, Karacabey Longozu ve Yeniköy ile devam ederek, Karacabey’in en önemli değerleri arasında yer alan bölgelerde incelemelerde bulundu. Ziyaretlerde, bu sezon itibariyle gelen yerli ve yabancı turist programlarına Karacabey’e de yer verileceği vurgulandı.

Gastronomide de önemli bir potansiyel
İncelemelerin ardından, birlik üyeleri ile Karacabey’in önemli gastronomik değerlerinden biri olan Tavacı Refik’teki yemekte buluşan Başkan Özkan, Karacabey’in tarih ve doğa turizminden sonra, gastronomi alanında da adından söz ettiren bir ilçe olduğunu vurguladı. Özkan, “İlçemizde et ve yöresel yemeklerle ilgili önemli lokanta ve restoranlarımız mevcut. Ve bunlar da ulusal bazda ciddi bir cazibe merkezi haline geliyor. Örneğin bugün bulunduğumuz Tavacı Refik, gastronomi uzmanları tarafından her fırsatta dile getirilen önemli bir mekân. Bunun gibi pek çok nezih ve yerli-yabancı turistlere bölge mutfağının değerlerini sunacak kaliteli işletmelerimiz var. Biz bunların da ilçe turizmine katkı sağlayacağının farkındayız ve tanıtım ile farkındalık çalışmalarımızda bunlara da özen gösteriyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.