Hava Durumu

Karacabey’de ’12. Uluslararası Leylek Festivali’ Büyük Bir Coşkuyla Başladı

Karacabey Belediyesi’nin bu yıl 12’ncisini düzenlediği ve hem Türkiye, hem de dünya genelinde büyük ses getirmesi hedeflenen ‘Uluslararası Leylek Festivali’, Karacabey’e bağlı Eskikarağaç Mahallesi'nde büyük bir coşkuyla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Karacabey’de ’12. Uluslararası Leylek Festivali’ Büyük Bir Coşkuyla Başladı
 Avrupa Leylek Köyleri Birliği’ne üye olarak, Türkiye’nin bu alanda uluslararası arenadaki tek temsilcisi olma başarısını gösteren Karacabey’de, 12’nci Uluslararası Leylek Festivali’ne ev sahipliği yapmanın heyecanı yaşanırken, organizasyona Bursa ve Türkiye genelinden yoğun bir katılım gerçekleşti.

12. Uluslararası Leylek Festivali’nin açılış organizasyonuna; Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Karacabey Belediyesi KARYEK kursları halk oyunları ekibinin gösterileriyle başlayan organizasyon, renkli görüntülere sahne olurken, açılış protokolünde ilk sözü, Eskikarağaç Mahallesi Muhtarı Ridvan Çetin aldı. Konuklarına hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Çetin; “12’ncisini gerçekleştirdiğimiz festival bu yıl çok daha geniş kapsamlı şekilde düzenleniyor. Başkanımız Ali Özkan sayesinde mahallemiz çok gelişti. Özellikle çevreyi, doğayı çok daha sahiplenmemiz gerekiyor. Bu vesileyle yaklaşan Ramazan Ayı’nın tüm İslam âlemine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Festival Kapsamında Düzenlenen Çalıştaylar Çok Önemli”

Düzenleme Komitesi Sorumlusu ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Arıcı ise 12’nci Leylek Festivali’nin ilçeye hayırlı olmasını dileyerek; “Organizasyonumuz her yıl olduğu gibi bu yıl da önemli bir çalıştayla başladı. Bu çalıştay, festivalimizin çeşitli bilimsel çalışma ve uygulamalar eşliğinde, Uluabat Gölü’nün korunup geliştirilmesi ve leyleklerin aktif göç yolunun ve binlerce hayvanın yaşam alanlarının korunması noktasında önemli fikir alışverişlerine sahne oldu. Eskikarağaç Mahallesi’ne sosyal açıdan çok önemli yatırımlar yapıldı. Burada yapılan çalışmalar, klasik festivallerden farklı. Organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler” diye konuştu.

“3T Vizyonu Karacabey’i Geleceğe Taşıyor”

Daha sonra söz alan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da 12’nci Leylek Festivali kapsamında tüm konukları sevgiyle selamlayarak; “Bugüne dek süren çalışmalarımızda taşın altına elini koyarak destek veren herkese teşekkür ediyorum. Biz yola çıkarken, Karacabey’in gelişimi için 3T vizyonu adı altında bir vizyon planı belirlemiştik. 3T vizyonu çerçevesinde, ilçedeki turistik değerlerin ön plana çıkarılması yürüttüğümüz çalışmalardan önemli geri dönüşler sağlıyoruz. Leylek Master Planı’mız da Bursa kamuoyundan büyük ilgi gördü. 3T vizyonu doğrultusunda gelecek yolculuğumuza emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

“Turizm Pastasından Daha Fazla Pay Almalıyız”

Karacabey Belediyesi olarak, tüm canlılara aynı ölçüde önem verdiklerinin altını çizen Başkan Özkan; “Hayvan Dostu Karacabey parolasıyla, tüm hayvanlara önem verirken, ‘Yaradılanı severiz, yaradandan ötürü’ prensibiyle hareket ediyoruz. Karacabey Belediyesi tüm canlılarla yakından ilgileniyor. İlçemizde modern bir hayvan barınağını faaliyete geçirdik. Karacabey’in tüm değerlerini gün yüzüne çıkarıp, turistik olarak da bunun meyvelerini Karacabey halkına kazandırma yönünde çalışmalarımız var. Son 15 gün içerisinde yağlı güreşler, Uluabatlı Hasan anma programı ve buradaki festivalimizle yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Turizm pastasından Karacabey çok daha fazla pay almalıdır. Turistik anlayış tüm dünyada değişiyor. Sahil turizminin yerine, ekolojik turizm, kırsal turizm gibi yeni turizm anlayışları ön plana çıktı. Bunlardan da Karacabey’de çok sayıda var. Büyükşehir’in dokunuşları ve belediyemizin çalışmalarıyla, Karacabey Boğazı da çok başka hüviyete kavuşacak. Keza longoz ormanları da çok önemli atılım içerisinde. Karacabey’imiz her yönüyle gelişmeye ve büyümeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Başkan Özkan’dan Sözde Soykırım Kararına Tepki

Almanya Parlamentosu’nun aldığı sözde soykırım ile ilgili kararı da şiddetle kınayan Ali Özkan, Mesele Türkiye’nin gelişiminin engellenmek istenmesidir. Bu ülkeler, Türkiye'nin daha da güçlenmesinden korkuyorlar” şeklinde konuştu.

“Bursa’da Aradığımız Her Şey Var”

Böylesine güzel bir coğrafyada konuklarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise, “Burada tarih var, huzur var, sanat var, festivaller oluyor. UNESCO’ya girmenin mutluluğunu yaşadık. Aradığımız her şey Bursa’da var. Hizmette sınır yok. Dünya literatüründe Türkiye’nin uluslararası arenada Eskikarağaç Mahallesi tek temsilci olarak temsil ediliyor. Bildiğiniz gibi Türkiye’de ilk hayvan hastanesi Bursa’da kuruldu. Başta Karacabey Belediye Başkanımız ve ekibi başta olmak üzere, emeği geçen herkesi kutluyorum. Tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Ayı’nı en içten duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

“Leylek Festivali Turizme Büyük Katkı Sağlıyor”

Bursa’nın her yönüyle güçlü bir mirasa sahip olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu ise; “Bursa gerçekten bereketli ve ulu bir şehirdir. Bursa’ya gönül veren herkesin en temel görevi, bu güzellikleri ortaya çıkarabilmek için projeler üretmektir. Bu sene 12’ncisi düzenlenen ve Türkiye’nin ilk Leylek Festivali olan bu organizasyon, hem yurt içi hem de yurtdışından katılımlarla büyük bir coşkuya sahne oluyor. Bu festival, bölgedeki turizm varlığını dünya ölçeğinde yaygınlaştırılması noktasında önemli kazanımlar sağlıyor. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Karacabey Belediyesi Burada Hayalleri Gerçekleştiriyor”

Karacabey’de düzenlenen 12. Leylek Festivali’nin turizm açısından çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç’te; “Bu büyük organizasyon, inşallah daha güzel yatırımlara ve güzel gelişmelere vesile olur. Osmanlı dünyada ilk hayvan hastanesini kuran bir medeniyettir. Böyle bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bizler de insanı esas alan, yaradılan her şeyi Allah’ın bize emaneti olarak gören bir anlayışa sahibiz. Yerel yönetimlerimiz, belediyelerimiz, bu anlamda gerçekten çok büyük çalışmalar yürütüyor. Karacabey Belediyemiz de burada hayalleri gerçekleştiriyor. İnşallah daha güzel hayalleri hep birlikte kuracağız” diye konuştu.

“Birbirinden Eğlenceli Etkinlikler Konukların Beğenisine Sunuldu”

Protokol konuşmalarının ardından organizasyon, Ömer Matlı İlkokulu’nun düzenlediği tiyatro gösterileriyle devam ederken, daha sonra çocuklar için çeşitli yarışmalar, palyaço gösterileri, yüz boyama etkinlikleri, şişme balon üzerindeki etkinlikler, sinemalar, 3D film gösterileri, 12 boyutlu filmlerle heyecan fırtınası, fener alayı, konserler ve ziyaretçiler için gölde tekne turları ile Bursa bisikletçilerinin gösterileri gibi birbirinden farklı etkinlikler konuklara keyifli anlar yaşattı.

Etkinlik süresince, köylü kadınlar tarafından kurulan EKADER öncülüğünde, yöresel lezzetlerden oluşan ev yapımı, ürünler de konukların beğenisine sunuldu.

Eskikaraağaç Mahallesi’nde 12. Uluslararası Leylek Festivali heyecanı, yarın da tüm coşkusuyla sürecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.